24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Vatan aşkına kurşun işlemedi

Suat Avcı 15 Temmuz 2016’ta darbe girişiminin yaşandığı Boğaziçi Köprü’nde hain FETÖ’cülerin açtığı ateş sonucu omzundan yaralandı. Suat Avcı hastaneye gidip yarasını diktirdikten sonra vatanı için Köprü’ye gelerek direnişini sürdürdü. 

14 Temmuz 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Vatan aşkına kurşun işlemedi

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında omzuna şarapnel parçası isabet eden ve kaldırıldığı hastaneden doktorların uyarısına rağmen ayrılan Suat Avcı,  döndüğü Boğaziçi Köprüsü’nde yaşanan kahramanlığı unutamıyor. 

İki çocuk babası olan Suat Avcı, FETÖ’cülerin hain darbe girişimi sırasında, Boğaziçi Köprüsü’nde (15 Temmuz Şehitler Köprüsü) vatandaşlarla darbecilere karşı verdikleri direnişin gururunu yaşıyor. 

KİMSE KORMUYORDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halkı meydanlara davet etmesi üzerine önce Erdoğan’ın Kısıklı’daki konutunun önüne daha sonra da Boğaziçi Köprüsü’ne gittiğini anlatan Suat Avcı, FETÖ’cü hainlerin halkın üzerine kurşun yağdırmasına rağmen o gece kimsenin korkmadığını, ateş açıldığında sadece yere yatarak kendilerini korumaya çalıştıklarını vurguladı. Avcı “Tıpkı dedelerimizin kazma kürekle, küçük çocukların oyun oynayarak Kurtuluş Savaşı’nda ülkeyi kurtardıkları gece gibi bir geceydi” dedi 

Darbecilerin açtığı ateş sonucu omzuna isabet eden şarapnel parçasıyla yaralandığını aktaran Avcı bir kurye tarafından hastaneye götürüldüğünü belirtti. 

‘ŞEHADET GECESİ’

Avcı, “Hastanede yaralarımı diken doktora ‘Beni gönderin. Bu gece şehadet gecesi’  dedim. Yaralar dikildikten sonra hastaneden çkarken bana ‘Bu halde gidemezsin’ dediler. Dikişlerimi ve pansumanımı yaptırdıktan gönüllü çıktığıma dair belge imzaladım. Biz daha ölmediysek direnmemiz lazımdı. Tekrar köprüye gittiğimde darbecilerin teslim olduğunu gördüm. Bu vatana sahip olmak istiyorsak bunları yapmak zorundayız. Bu bir lüks değil mecburiyetti” diye konuştu.

Suat Avcı, darbe girişiminde şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Halit Yaşar Mine’nin Adana Asri Mezarlık’taki kabrini ziyaret ederek tüm şehitlere Allah’tan rahmet diledi.