18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Vatan haini Cem Özdemir hıncını Almanya'daki Erdoğan destekçilerinden çıkardı

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinden zaferle çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'nin destekçileri gerek yurt içinde gerekse yurt dışında gece boyu zafer turları attı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüzde 65'in üzerinde oy aldığı Almanya'da ise Yeşiller Partisi'nin eski lideri Cem Özdemir, hazımsızlığını Erdoğan destekçilerinden çıkardı.

star.com.tr25 Haziran 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Vatan haini Cem Özdemir hıncını Almanya'daki Erdoğan destekçilerinden çıkardı

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinden zaferle çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'nin destekçileri gerek yurt içinde gerekse yurt dışında gece boyu zafer turları attı.

 

Terör örgütleri FETÖ ve PKK'ya her fırsatta kucak açan Almanya'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüzde 65'in üzerinde oy alması, bu ülkede de Erdoğan destekçilerini sokaklara dökerken, Almanya'da yaşayan Türklerin "Liderimiz Erdoğan" sloganları, Alman Yeşiller Partisi'nin eski lideri Cem Özdemir'i çileden çıkardı.

Yüzde 85'in üzerinde bir katılım oranının yakalandığı ve uluslararası 415 gözlemcinin anbean takip ettiği seçimlerin demokratikliğini tartışmaya açan Özdemir, Spiegel'de yer alan bilgiye göre, "Buradaki Türklerin Erdoğan'ı desteklemesi onların yalnızca otokrasi sevgisini değil, aynı zamanda liberal demokrasimizi de reddettikleri anlamına geliyor. Bu durum hepimizi rahatsız etmeli." ifadelerini kullandı.

Resmi Twitter hesabı üzerinden de aynı açıklamayı yapan Özdemir, Türkiye'nin önündeki engellerle 16 yıldır amansız bir mücadele vererek vatanını muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için dev adımlar atan AK Parti'yi, her fırsatta AK Parti'yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan Almanya'nın aşırı sağcı partisi AfD'ye benzetme gafletinde bulundu.

HDP SEVGİSİNİ GİZLEMEDİ

Alman Yeşiller Partisi'nin eski lideri Özdemir, seçim sonuçlarına ilişkin hazımsızlığını bir üst seviyeye taşıyarak terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP'nin yüzde 10'luk seçim barajını geçmesini "son derece" olumlu karşıladı.