25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Vatandaştan Kılıçdaroğlu'na Yeni Zelanda tepkisi: CHP artık bitmiş bir partidir. İslam'da böyle şeylere yer yoktur

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yeni Zelanda'da ChristChurch kentinde Al Noor camisinde 50 Müslüman'ın şehit edildiği silahlı saldırıya ilişkin 'İslam dünyasından kaynaklanan terör' mesajına vatandaşlar sert tepki gösterdi. Şırnak'tan bir vatandaş ' İslam dininde asla böyle şeylere yer yoktur. CHP artık bitmiş bir partidir.' dedi.

19 Mart 2019 Salı 07:00 - Güncelleme:
Vatandaştan Kılıçdaroğlu'na Yeni Zelanda tepkisi: CHP artık bitmiş bir partidir. İslam'da böyle şeylere yer yoktur
Yeni Zelanda'da terörist Brenton Tarrant tarafından 50 Müslüman'ın şehit etmesinin yankıları devam ediyor. İki camiye düzenlenen terör saldırısının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun saldırıyı İslam dünyası ve İslami teröre bağlamasına yurdun dört bir yanındaki vatandaşlar büyük tepki gösterdi.
 
Sabah'ın haberine göre; Vatandaşlar, Müslümanlara yönelik yapılan saldırının beka sorunu olduğunun açık göstergesi olduğunu belirterek, "Bu saldırıyla birlikte ırkçı fanatiklerin sönmeyen kinleri ortaya çıktı" dediler.
 
ADIYAMAN
HER ZAMANKİNDEN DAHA ÇOK BİR LİK VE BERABERLİĞE İHTİYAÇ VAR
Abdullah Yalçın (58): Her geçen gün büyüyen, kendi ayakları üzerinde duran, milli silahını, milli aracını yapabilen bir ülke konumuna geldik. Haliyle bunu çekemeyenler dört bir taraftan saldırmakta. Terör her ülke için büyük bir sorundur. Cumhurbaşkanımız son günlerde 'ülkemizde beka sorunu var' derken bunları ifade etmeye çalışıyor ama maalesef muhalefet ısrarla 'ülkede beka sorunu yok' diyor. Her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var.
 
ERZURUM
TÜRKİYE MAZLUMUN UMUDU OLDUKÇA ONLAR ÇILDIRIYORLAR
Recep Arduç (59): Katilin Türkiye ile ilgili düşüncelerini televizyonlarda duyduk. Türkiye mazlumların umudu oldukça onlar çıldırıyorlar. Dünyadan bu katliama daha çok ses çıkarmasını bekliyoruz.
 
ŞIRNAK
CHP ARTIK BİTMİŞ BİR PARTİDİR
Mesut Bilişik: İslam dininde asla böyle şeylere yer yoktur. CHP artık bitmiş bir partidir. Kılıçdaroğlu son günlerde skandal açıklamalar yapmaktadır. Buna halk sandıkta cevap verecektir.
 
Hacı Murat Tosun (45): Yeni Zelanda'da iki camiye yapılan terör saldırısı, hem İslam dünyasına hem de Türkiye'ye karşı yapılan bir saldırı. Bu saldırı Haçlı zihniyetinin kin ve nefretin dışa vurmuş halidir. Çünkü bu zihniyet yüzyıllar geçmesine rağmen İstanbul'u Ayasofya'yı hala hazmedemiyor. Hıristiyan teröristin yaptığı bu saldırı, Cumhur İttifakı'nın dile getirdiği beka kavramının aslında ne kadar elzem bir söylem olduğunu gösteriyor. "Türkiye'de beka sorunu yok" diyenler bu saldırı ile kendilerine gelmelidir. Bu alçak saldırı beka sorunu olduğunun en bariz göstergesi.
 
MALATYA
SALDIRI BEKA SORUNUNUN KANITIDIR
Ünal Ertem (23) : Saldırıya fevri bir davranış gözüyle bakılamaz. Katilin Türkiye için söyledikleri Sayın Cumhurbaşkanımızın her fırsatta dile getirdiği ülkemiz için beka sorununun varlığının kanıtıdır.
 
KAHRAMANMARAŞ
KILIÇDAROĞLU'NU ŞİDDETLE KINIYORUM
Ayça Narter (32): Kılıçdaroğlu'nun 50 masum insanın katiline 'İslam dünyasından kaynaklanan terör' demesi tam bir akıl tutulmasıdır. Kılıçdaroğlu'nun bu katliamı İslami teröre bağlamasını şiddetle kınıyorum.