19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Yalova’da şap hastalığı kontrol altına alındı

Yalova Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, şap hastalığının kontrol altına alındığını duyurdu. Müdürlük bugüne kadar 6 bin 439 büyükbaş hayvanın aşılandığı belirtti.

İHA24 Şubat 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Yalova’da şap hastalığı kontrol altına alındı
Yalova’da büyükbaş hayvanlarda görülmeye başlanan Şap Hastalığı, Yalova Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nü de harekete geçirmişti. Müdürlük il genelindeki büyükbaş hayvanların tek tek aşılanmasına gerçekleştirdi. Müdürlükten yapılan açıklamada ise şu bilgilere yer verildi:
 
"Çevre İllerde şap hastalığının görülmesi üzerine yetiştirici birlikleri ve ilçe müdürlükleri yazılı olarak uyarıldı. İl müdürlüğü olarak ulusal aşılama programı başlaması beklenilmeden aşı temin edildi. Riskli bölgelerin aşılanması çalışmalarına başlandı. Toplamda 19 büyükbaş hayvanda şap hastalığı tespit edildi. İl müdürlüğü ekiplerince hastalık mihraklarına derhal müdahale edilerek tespitler yapıldı. Gerekli numuneler laboratuvarlara gönderildi. Gerekli idari ve fenni tedbirler alındı. 7 ekiple aralıksız yürütülen çalışmalarda, 6 bin 439 büyükbaş hayvan aşılandı. Alınan idari ve fenni tedbirler sonucunda hastalığın yayılması engellendi.”