19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Yaşar: 2019’daki Genelkurmay Başkanlığı için iki isim var

2019’da Genelkurmay Başkanı kim olacak? sorusuna yanıt arayan Yaşar, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ile Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ümit Dündar'a dikkat çekti.

26 Temmuz 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Yaşar: 2019’daki Genelkurmay Başkanlığı için iki isim var
Komuta kademesinde önemli değişikliklerin yapılacağını ifade eden Türkiye Gazetesi Batuhan Yaşar, "Yüksek Askerî Şûra ağustos başında toplanacak. Tarihi henüz kesinleşmedi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın teamüllere göre 2019 yaz şûrasına kadar görevinde kalması bekleniyor. Yaş haddine girmezlerse Genelkurmay Başkanlarının görev süreleri 4 yıl. Orgeneral Akar’ın normal şartlarda iki yılı daha var. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak’ın 2 yıllık görev süresi 30 Ağustos’ta doluyor" dedi.
 
Görev süresi uzatılmazsa Orgeneral Çolak’ın yerine kim atanacak?
 
"2013 yılında Orgeneral rütbesi alan iki isim var"
 
"Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ile Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ümit Dündar. Her iki isim de orgeneral rütbesi altında 4 yılını doldurdu. Orgeneral Yaşar Güler’in Kara Kuvvetleri Komutanı olması bekleniyor.
2. Başkan Orgeneral Ümit Dündar’ın da görev süresi 1 yıl uzatılabilir. Son dönemde Kara Kuvvetlerine geçişler hep Jandarma’dan gerçekleşti. Kara Kuvvetlerine atanacak isim büyük ihtimalle 2019’da da Genelkurmay Başkanı olacak."