19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Yedikleri içtikleri zehir oldu

Türkiye’nin dün iki ayrı noktasında gıda ve şebeke suyundan kaynaklanan zehirlenmeler halkta paniğe yol açtı. İzmir’de rafineride çalışan 700’den fazla işçi yedikleri yemekten hastanelik olurken, Sivas-Suşehri’nde son 3 günde 488 kişi şebeke suyu nedeniyle tedaviye alındı.

19 Temmuz 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Yedikleri içtikleri zehir oldu

avaların ısınmasıyla gıda zehirlenmelerinde yaşanan artış dün yeni bir boyuta ulaştı. Sivas ve İzmir’de peş peşe yaşanan kitlesel zehirlenmeler halkta endişeye neden oldu. 

İzmir’in Aliağa ilçesindeki Star Rafinerisi şantiyesinde çalışan bin 500 işçiden 700’ü önceki akşamdan itibaren karın ağrısı, bulantı, kusma şikayeti üzerine hastanelere taşındı. İşçilerin bir kısmının Salı günü akşam yemeğinin ardından hastaneye kaldırıldığı, bir kısmının da dün sabah işe gelince fenalaştığı öğrenildi. İşçilerden 400’üne ayakta müdahale edilirken, yaklaşık 300’ünün tedavisinin sürdüğü bildirildi. 

HEPİMİZ ÖLECEĞİZ 

Zehirlenme olayının daha önce birkaç defa daha tekrarlandığını belirten işçiler, “Ya bu yemek şirketi değişecek ya da hepimiz öleceğiz” diyerek duruma tepki gösterdi. Menüdeki yemeklerden alınan numuneler, incelenmek üzere Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne gönderildi. Savcılık, konuyla ilgili soruşturma başlattı.  Yemek firması yetkilileri ise zehirlenmenin yemekhanede değil, şantiyede yenilen yemeklerden kaynaklandığını söyledi. Yemek firması, şikayetlerin bir bölümünün psikolojik olduğunu da öne sürdü. 

Sivas’ın Suşehri ilçesinde ise son 3 günde 488 kişi, şebeke suyundan kaynaklandığı tahmin edilen karın ağrısı, ishal ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye başvurdu Tedavileri tamamlanan vatandaşlar taburcu edildi. Vatandaşlarda rahatsızlığa yol açan sorunun tespiti için çalışmaların sürdüğünü ifade eden Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel “Tahlil sonuçları çıkmadığı için kesin bir bilgi veremiyoruz. Şu anda her şey kontrol altında” açıklamasında bulundu.