24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Yeni KHK ne zaman çıkacak?

Yeni KHK ne zaman çıkacak? İrhaçlar ve iadeler olacak mı? KHK ile yeni kadrolar açılacak mı? soruları milyonlarca kişi tarafından merakla bekleniyor.

16 Aralık 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Yeni KHK ne zaman çıkacak?

Hükümetin, bir süredir üzerinde çalıştığı Kanun Hükmünde Kararname'ye (KHK) son şekli verildi. Kısa bir süre içinde yayımlanması beklenen KHK'daki en önemli detaylardan biri de Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yeni paket olacak. Terörle mücadelenin ekonomik ayağı niteliğindeki bu düzenlemeler KHK'dan sonra Bakanlar Kurulu kararı ile hızla hayata geçirilecek. Pakette bölgenin üretim üssü haline getirip 100 binin üzerinde insana iş kapısı açacak programa ilişkin düzenlemeler de yer alıyor. Bölgeye yatırım yapanlara halen bilinen teşviklerin yanı sıra enerji ve finans maliyet desteği de sağlanacak. İşte Yeni KHK ile ilgili son dakika haberleri...

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, önümüzdeki günlerde yeni bir KHK'nın yayımlanacağını fakat içeriği hakkında henüz açıklama yapamayacağını söyledi. Bozdağ, "Önümüzde çıkacak önemli bir KHK var, inşallah yakında yayınlanacak. Fakat içeriği ile ilgili bilgi vermeyi doğru bulmuyorum" ifadelerini kullandı.



Terörle mücadelenin ekonomik ayağı olarak nitelendirilen bu düzenleme, KHK ile hayata hızlı şekilde geçecek ve çalışmalar hemen başlayacak. KHK ile yürüylüğe girecek olan bu pakette, bölgenin üretim üssü haline getirip 100 binin üzerinde insana iş kapısı açmak. Bölgeye yatırım yapanlara halen bilinen teşviklerin yanı sıra enerji ve finans maliyet desteği de verilecek.