20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Şaibe algısı için çalışmalara başladılar: Akşam YSK'nın önündeyim

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve partinin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce oylarını kullandılar. Kılıçdaroğlu ve İnce oy verme işleminin ardından açıklamalarda bulundu. İnce ve Kılıçdaroğlu, şaibe algısı oluşturmak için seçim güvenliğine gölge düşürecek açıklamalara şimdiden başladı.

star.com.tr24 Haziran 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Şaibe algısı için çalışmalara başladılar: Akşam YSK'nın önündeyim
24 Haziran seçim sonuçlarını seçim başlamadan Seçim Takip Sistemine yükleyerek skandala imza atan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), seçim güvenliğine gölge düşürmek için çalışmalara başladı.
 
 
Oyunu Yalova merkezdeki Saffet Çam İlköğretim Okulu'nda kullanan CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, ''Akşam YSK'nın önünde olacağım'' dedi. Partinin Genel Başakanı Kemal Kılıçdaroğlu da, seçim güvenliğine şahit olduğunu belirtse de, ''Belli bölgelerden ciddi şikayetler geliyor. Milletvekili arkadaşlarımız sorunu çözmek için ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar. Belki bugün öğleden sonra parti sözcümüz basına ayrıntılı açıklama yapacak.'' ifadelerini kullandı.
 
 
 
Her seçimde olduğu gibi, CHP lideri ve adayının yenilgi sonrası başarısızlığı seçim güvenliğini bahane ederek gölgelemeye çalışma çabalarının, şimdiden başlaması dikkatlerden kaçmadı.
 
CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce'den provokatif açıklamalar
 
Uluslararası 415 gözlemci tarafından anbean izlenen ve hiçbir somut usulsüzlüğün gerçekleşmediği seçimlere gölge düşürmeye çalışan CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce, "şaibe" ipine sarılarak provokatif açıklamalarda bulundu.
 
16 yıllık AK Parti iktidarlarının her seçimden başarıyla çıkmasını, partisinin başarısızlıklarını örtbas etmeye çalışırcasına "hileyle hurdayla seçim kazanma dönemi" olarak niteleme gafletine düşen İnce, kaos çıkartarak oyların sayımına gölge düşürmek istercesine halkı oy kullandıkları okullara çağırdı.
 
İP'Lİ MENGİ'DEN AKLA ZİYAN AÇIKLAMA
 
Şaibe algısı için çalışanlardan biri de İP kurucu üyelerinden Ruhat Mengi. Mengi, sosyal medya hesabından akla ziyan iddialarda bulunarak seçimin güvenilirliğine gölge düşürmeye çalıştı. 'Uçucu mühür' iddiasıyla sosyal medyada alay konusu olan Mengi, pusulalara basılan mühürlerin uçtuğunu söyledi.