19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Yerli Malı Haftası neler yapılmalı?

2017 Yerli Malı Haftası ne zaman? Yerli Malı Haftası nedir? Yerli Malı Haftası neden ve nasıl kutlanır?

12 Aralık 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Yerli Malı Haftası neler yapılmalı?

12 - 18 Aralık tutum Yatırım ve Türk Malları Haftasının hedefi, yerli tüketimin bilinçli olarak artmasıdır.Bu hafta süresince tutumlu olmanın,yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemi vurgulanır. Yerli Malı Haftası ne zaman? 2017 Yerli Malı Haftası nedir? Yerli Malı Haftası neden ve nasıl kutlanır? sorularına yanıt arayanlar için detayları bu haberimizde derledik.

YERLİ MALI HAFTASI NE ZAMAN KUTLANIYOR?

Yerli Malı Haftası 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanır ve okullarda Yerli Haftası ile ilgili etkinlikler yapılarak yerli mal tüketiminin önemi anlatılır. Peki Yerli Malı haftası neden düzenlenmiştir?

YERLİ MALI HAFTASI NEDİR?

Okullarda öğretmen ve öğrenciler arasında çeşitli etkinlikler düzenlenir ve öğrencilerin yerli tüketimi yapmasına, tutumlu olmasına ve bilinçli tüketici olmasına dikkat çekilir.

Ülkemizde Yerli Malı Haftası'nda öğrenci ve öğretmenler yerli malı olan yiyecekleri okullarda düzenlenen etkinliklerde bir arada tüketir.

YERLİ MALI HAFTASININ TARİHİ: YERLİ MALI HAFTASI NEDEN KUTLANIYOR?

Resmî adıyla Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kısaca Yerli Malı Haftası 1. Dünya Savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amacıyla ilan edilmiştir. Atatürk başkanlığında, 1923 yılında İzmir İktisat Kongresi toplanmış ve bu kongrede yurdun bağımsızlığının korunması, yerli mallar üretilmesi ve kullanılması kararı alınmıştır. Dönemin başbakanı İsmet İnönü 12 Aralık 1929 tarihinde TBMM’de u yönde bir konuşma gerçekleştirip ulusal ekonomi, yerli malı ve tutumlu olma konularının alştını çizmiştir. 1946 yılından itibaren Yerli Malı Haftası olarak kutlanmaya başlamış, 1983 yılında adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak değiştirilmiştir.