25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Yiğit Bulut: Batı için bundan daha korkulu bir rüya var mı?

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut, Derin Analiz programında küresel güç dengesinin her anlamda artık Asya’ya kaydığını belirterek bu süreçte Türkiye-Rusya birlikteliğinin Batı’nın kâbusu olacağını belirtti.

star.com.tr-özel22 Kasım 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut, TRT Haber TV'de Hasan Kurtulmuş'un sunduğu Derin Analiz programında Batı’nın açık açık kirli yüzünü gösterdiği, Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı “düşman” hedef olarak işaretleyen NATO tatbikatı ve hemen ardından Halifax’ın Orgeneral Hulusi Akar’ın konuşmasını darbeden sonra çekilmiş boğazında yara izi yer alan fotoğrafını kullanmasını sert bir dille eleştirerek “Batı’nın da ne yapmaya çalıştığını da anlıyoruz. Biz batı düşmanı değiliz ama bizi sırtımızdan hançerlemeye çalışanlara da sırtımızı dönemeyiz” dedi. Her anlamda güç dengesinin Asya’ya döndüğü günümüzde Türkiye’nin stratejik hamlelerinin çok önemli olduğuna vurgu yapan Bulut, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Batı bizim için hayırlı rüya görmüyor” sözünü hatırlatarak “Dünyanın merkezi Asya’ya kayarken 200 yıl sonra Rusya ve Türkiye el ele tutuşuyor. Batı için bundan daha korkulu bir rüya var mı? Para nerede Asya’da, teknoloji nerede Asya’da, insan kaynağı nerede Asya’da asker gücü nerede Asya’da silah teknolojisi nerede Asya’da.” dedi.

Yiğit Bulut'un konuya ilişkin yaptığı değerlendirmeler şöyle...

“İÇİMİZDEKİ HAİNLERİ BİZİM ÜZERİMİZE SALDIRDILAR”

Bu ülkede nasıl oyunlar oynandığının herkesin bilmesi lazım. Bugün sayın cumhurbaşkanımızın konuşmasında vardı; NATO bu ülkenin Kurtuluş Savaşını başlatan Gazi Mustafa Atatürk’ü ve ikinci emperyalizme karşı mücadeleyi başlatan Recep Tayyip Erdoğan’ı aynı cümlenin içinde tehdit ediyor ve bu ülkenin ana muhalefet partisi hala NATO’nun yanında duruyor. Bu olay karşısında zihnen NATO’nun yanında duranlar var, “Siz de hak ettiniz, çok kafa tutmasaydınız” diyenler var.

“EMPERYALİZME KARŞI MÜCADELEDE PARTİ TABELASININ ÖNEMİ YOK”

Ya bağımsız yaşarsın onurunla gururunla, ya da hiç yaşamazsın. 200 yıl boyunca dönem dönem bağımsız yaşadığımız, onurumuzla gururumuzla dimdik durduğumuz dönemler olmuş. Dönem dönem de bizi boyunduruk altına aldıkları olmuş. Şimdi bir bağımsızlık mücadelesi var ve bu mücadeleyi herkesin anlaması lazım. Siyasi parti tabelasının bir önemi yok; anti-emperyalist mücadelenin bir parçası mısın, yoksa emperyalistlerle mi birliktesin. Türkiye’de bugün karar verilmesi gerekiyor.

“NATO APAÇIK TEHDİT ETTİ”

Eğer NATO ‘da bu yaşanabiliyorsa, Hulusi Akar’ın katıldığı toplantıda 15 Temmuz’da kemerle boynunun kanırtıldığı fotoğrafı paylaşabiliyorsa, resmi fotoğraf olarak birileri bizi açık kapalı tehdit ediyorsa artık çizgi geçilmiş demektir. Bu milletin bu ümmetin çizgiyi geçildikten sonra kimseden korkacak hali de yoktur. Cengiz Han’a “şimşek çaktığında yıldırım düştü, sen niye saklanmadın” diyorlar ya “saklanacak yer yok” diyor. Bizim için saklanacak bir yok yok. Biz saklanmayız artık. Bizim için bundan sonrası dümdüz gitmektir.

“BİZİM İÇİN HAYIRLI RÜYA GÖRMÜYORLAR”

Çin’in Tencent şirketi Facebook’u geçti. Dünya Asya’ya kayıyor. Vatandaş olarak şunu söyleyeyim ben batılı okullarda okudum, ben Türkiye’nin batı ile bir geleceğin olduğunu düşünmüyorum. Çok açık söylüyorum. Türkiye’ye iyi gözler baktıklarını düşünmüyorum. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bizim için hayırlı rüya gördüklerine inanmıyorum. Dünya Asya’ya kayarken Türkiye’nin Rusya’yla Çin’le Asya’yla Orta Doğu’yla Afrika ile yeni açılımlar yapması lazım gerektiğine inanıyorum. Artık bütün Türkiye’nin bunu anlaması lazım. Bizim için hayırlı rüya görmüyorlar. Almanya bizim için hayırlı rüya görmüyor. Almanya ile ben ne yapacağım. NATO ile ne yapacağım. NATO’da böyle bir şey yaşanabiliyorsa, bu bir tehdittir. Tesadüfe bakar mısın; Türkiye’den iki-üç parti liderinin fotoğrafı olsa yanlışlıkla olmuş derim. Gazi Mustafa Atatürk ve Recep Tayyip Erdoğan yani anti-emperyalizme Türkiye’de direk olan isimler.

“BATI İÇİN BUNDAN DAHA KORKULU BİR RÜYA VAR MI?”

17/25 Aralık atlatıldı mı atlatıldı, 15 Temmuz darbe ve işgal girişimi atlatıldı mı atlatıldı bu da atlatılacak ve Kızıl Elma'mıza yani 2023 hedeflerine Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi mutlaka Türkiye ulaşacaktır. Tekrar ediyorum Tencent’in Facebook’u geçmesi çok önemli bir sinyaldir piyasa değeri olarak. Dünyanın merkezi Asya’ya kayıyor. Dünyanın merkezi Asya’ya kayarken 200 yıl sonra Rusya ve Türkiye el ele tutuşuyor. Batı için bundan daha korkulu bir rüya var mı? Para nerede Asya’da, teknoloji nerede Asya’da, insan kaynağı nerede Asya’da asker gücü nerede Asya’da silah teknolojisi nerede Asya’da. Bugün bir Rus savunma sistemi 15 bin metreye kadar çıkarken NATO sistemleri 7 bin 500 metre üzerinde zorlanıyor. Şimdi baktığınız zaman Batı için korkulu bir rüya; 200 yıldır boyunduruk altına aldıkları Türkiye, Osmanlı coğrafyası ayağa kalkmış bir de bölgeyi de ayağa kaldırmaya çalışıyor. 3 milyon Suriyeliye sahip çıkmış, kapısını açmış ve bugün bu coğrafyada Türkiye Cumhuriyeti devleti sancağı altında insanlar huzur buluyorlar. Bu, çok önemli. Türkiye dışındaki bölgelerde Mehmetçiğin gittiği yerlerde insanlar sıcak çorba içiyor, yaraları sarılıyor. Onun için Batı’nın nede korkulu rüyalar gördüğünü anlıyoruz. Batı’nın da ne yapmaya çalıştığını da anlıyoruz. Biz batı düşmanı değiliz ama bizi sırtımızdan hançerlemeye çalışanlara da sırtımızı dönemeyiz.