20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Yiğit Bulut: Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yaptığı bu operasyonu dünyada yapabilecek hiçbir ordu yok

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut, Derin Analiz programında Afrin’de yüz akımız milli silahlar ve tecrübeli kahraman Türk askerlerinin stratejik manevralarıyla adeta destan yazdığı Zeytin Dalı Harekatı’yla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

star.com.tr-özel24 Ocak 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut, TRT Haber TV'de Hasan Kurtulmuş'un sunduğu Derin Analiz programında ABD’nin Suriye’de terör örgütü PKK/PYD’ye verdiği binlerce TIR silahla her şehidimizin sorumlusu olduğunu söyledi. Bulut, Suriye’de Türk ordusunun daha önce Fırat Kalkanı Harekatı’nda olduğu gibi Zeytin Dalı Harekatı’yla da büyük başarılara imza attığını vurgulayarak “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yaptığı bu operasyonu dünyada yapabilecek hiçbir ordu yok. Dar bir koridor içinde 72 uçak 150’den fazla hedefi vuruyor. İlk harekâtta 150’den fazla hedefte sadece 5 hedef vurulmuyor. 72 uçağın da bir anlamı var” dedi.

Yiğit Bulut'un konuya ilişkin yaptığı değerlendirmeler şöyle..

"GEL SIFIRDAN BAŞLAYALIM"

Amerika her şehidimizin sorumlusudur. Oradaki o köpeklere silah veren, onlara silah dağıtan, onlara 5 bin TIR silah veren her şehidimizin sorumlusudur. Büyük Türk milleti bunu da unutmaz. Bunu da bir köşeye yazdık. Ama tekrar ediyorum var mısın el sıkmaya; terörist başını acilen bu gece tutukla. Türkiye ile yeni bir ilişki mi istiyorsun, onun inini bu gece bas. Yarın uçağa koy Türkiye’ye gönder. Gel sıfırdan başlayalım, benim müttefikim PKK/YPG değildir. Benim müttefikim Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir, Türk Silahlı Kuvvetleri’dir. Bunu bütün dünyaya açıkla. NATO prensiplerine bağlı kalacağına açıkla.

15 Temmuz’da yakalanıyorsun. Türkiye’nin güneyinde teröristlerden ordu kuruyorsun. İte köpeğe silah dağıtıyorsun. Türkiye Cumhuriyeti Devletine arşı anti-tank füzesi veriyorsun. Sonrada DEAŞ’a karşı verdim diyorsun. Biz kimseden korkmuyoruz. Öyle bir Cumhurbaşkanı var ki başımızda “şahadet makamı diyor, “kimseden korkmuyoruz, öleceksek adam gibi ölelim” diyor.

"TSK’DAN BAŞKA BU OPERASYONU DÜNYADA YAPABİLECEK HİÇBİR ORDU YOK"

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yaptığı bu operasyonu dünyada yapabilecek hiçbir ordu yok. Dar bir koridor içinde 72 uçak 150’den fazla hedefi vuruyor. İlk harekâtta 150’den fazla hedefte sadece 5 hedef vurulmuyor. 72 uçağın da bir anlamı var. Dolayısıyla bu kadar bir hava gücünü bu kadar büyük bir kara gücünü, bu kadar büyük bir askeri gücü harekete geçiriyorsunuz. Yağmurlu, bir metrelik bir çamurun olduğu bir bölgede ilerliyorsunuz yukarıdan aşağıya 30 kilometre Afrin. İki dağı geçiriyorsunuz ve karşınızda 5 bin TIR silah, 2 bin uçakla silahlandırılmış teröristlerden devşirilmiş, dünyadan toplanmış paralı askerlere karşı bir mücadele veriyorsunuz. Türk Silahlı Kuvvetlerinin yaptığı bugünkü mücadeleyi dünyada yapabilecek hiçbir ordu yoktur.

Tam bir kurmay başarısıdır mükemmel bir operasyondur. Mükemmel bir planlamadır ve arkasında duran siyasi irade, arkasında duran büyük Türk milleti de bu mükemmelliği paylaşmaktadır.

SOSYAL MEDYADAKİ TEHLİKE

Amerika’dan bir açıklama gelmiş. Sosyal medya üzerinden özellikle eski görüntüler, montaj görüntüler veya bilgisayar oluşturulmuş görüntüler kullanılarak, provokatif mesajlar atılıyor, lütfen bunlara karşı dikkatli olun. Bunlar gerçek değil bunlarla yapılmak istenen içeride sosyal huzursuzluk çıkarmak.

ABD’NİN KOMİK AÇIKLAMASI

Son dakika diye girmiş bazı yerlerde okuyayım bunu; “Suriye’nin kuzeyi ile ilgili son derece kaygılarımız var” diyor Amerika. Amerikan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü söylüyor bunları; “Afrin daha önce nispeten güvenliydi ama şu anda değil. Oraya ilişkin kaygılarımız şu an Tillerson’ın radarındaki en önemli konu.  Orada gerilimin daha fazla tırmanmasını istemiyoruz.  Daha önce nispeten güvenli olan bir bölgede bugün siviller evlerini terk edip etmemekle karşı karşıya. Bizim Suriye’de olmasını istediğimiz şey bu değil. Biz insanların evlerini köylerini terk etmesini istemiyoruz.”

ABD diyor ki Ruslar aramızı açmaya çalışıyor. Ey Amerika sen oraya 2 bin silah gönderirken 5 bin TIR silah gönderirken Ruslar mı Türkiye ile Amerika’nın arasını açıyordu. Sen orada PKK’nın türevlerini silahlandırıp da düzenli ordu haline getirmeye çalışırken Ruslar mı Türkiye ile Amerika’nın arasını açıyordu. 15 Temmuz akşamı senin uzantıların suçüstü yakalanırken FETÖ’cülerle birlikte, FETÖ terör örgütüne aşina destek olurken Ruslar mı Türkiye ile Amerika’nın arasını açtı. Bunları geçelim artık. Kontrol edemediğin zaman, bileğini bükemediğin zaman, kündeye getiremediğin zaman, yere bastıramadığın zaman Ruslar Türkiye ile aramızı açıyor.

TÜRKİYE’Yİ VE TÜRK HALKINI KAZANMAK

Türkiye’yi kazanmak mı istiyorsun; bu gece FETÖ elebaşının evini bas, gözaltına al, yarın ilk uçağa koy, Türkiye’ye gönder. Kaybediyorsun Türkiye’yi, Türk halkını kaybediyorsun. Türk milletini kaybetmiş hiçbir ülke bu coğrafyada var olamaz. İstediğin kadar füzen olsun, uçağın olsun.