25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Nerede oy kullanacağım?

Oy kullanacak vatandaşlar, YSK’nın resmi sitesi www.ysk.gov.tr adresinden 'Yurt İçi Seçmen Sorgulama' bölümüne girerek T.C. kimlik numarası, nüfusa kayıtlı olduğu il ve nüfusa kayıtlı olduğu sıra numarası bilgileriyle sorgulama yapabiliyor. Ayrıca e-Devlet Kapısı üzerinden de sorgulama işlemi yapılabiliyor.

20 Haziran 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Nerede oy kullanacağım?

24 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oy kullanılacak sandık bilgileri yayımlandı. Yüksek Seçim Kurulu'nun kendi internet sitesi üzerinden sorgulanabilen seçmen bilgileri, aynı zamanda E-Devlet üzerinden de öğrenilebiliyor.



YSK Seçmen sorgulama ekranı için; Nüfusa kayıtlı olunan il, TC Kimlik Numarası, Nüfus Kayıtlı Olduğu Sıra Numarası (Eski ehliyetlerde sayfa olarak tanımlanıyor) bilgileri yeterli olacak.

YSK ÜZERİNDEN SANDIK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

E-Devlet sorgulamaları için; Eğer bir E-Devlet şifresine sahipseniz, Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama ekranı ile sandık bilgilerinizi tek tuşla öğrenebilirsiniz.

YSK tarafından yapılacak bilgilendirme mesajlarını almak istiyorsanız yapacağınız sorgulama sonucu ile gelen sayfada "E-Posta Adresi" ve/veya "Cep Telefonu" bilgilerinizi girmeyi unutmayın.

E-DEVLET SANDIK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

E-Devlet şifresine sahip değilseniz, en yakın PTT şubelerinden temin edebilirsiniz.

NASIL OY KULLANACAĞIM?

24 Haziran'da seçmene iki pusula tek zarf verilecek. Oy pusulaların biri Cumhurbaşkanı seçimi için, diğer oy pusulası ise milletvekili seçimi için tercihe sunulacak.