18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Zeytin Dalı Harekatı'nda 4. gün: Üç cephe birleşiyor

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'deki terör yuvalarını temizlemeye yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'ndan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Operasyonlar, 4. gününde de azim ve kararlılıkla sürüyor. Türk jetleri havadan belirlenmiş noktaları vururken Mehmetçik ve Özgür Suriye Ordusu'na bağlı muhalifler karadan ilerliyor.

23 Ocak 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
Zeytin Dalı Harekatı'nda 4. gün: Üç cephe birleşiyor

Afrin'e düzenelenen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında 15 nokta terör örgütü PKK/PYD'den kurtarılırken, batı cephesinde Reyhanlı’nın karşısındaki Şeyh Hadid’e bakan en büyük tepe ele geçirildi. Teröristlerin onlarca kez sızma giriminde bulunduğu, bu girişimlerin İHA ve termal kamarelarla tespit edilerek bertaraf edildiği bildirildi. 

Tank ve zırhlı araçlarımız Kilis Gülbaba'dan sonra, Hatay Hassa'dan da sınırı geçerek terör örgütünü kuşattı. El Bab'daki askerlerimiz de ÖSO ile birlikte Azez üzerinden Afrin'e ilerliyor. Operasyonlarda Türk pilotlarının başarısı da tarihe geçiyor.

Dün ÖSO'ya bağlı bir grup Afrin'e giden koridor için kritik öneme sahip Burseya Dağı'nda bazı fotoğraflar paylaştı.  Görüntülerde terör örgütün kazdığı mevziler, gözetleme kuleleleri, kum torbaları görülüyor. Kaynaklar, akşam saatlerinde ÖSO birliklerinin bir miktar taktik çekilme gerçekleştirdiğini, çatışmaların Burseya Dağı'nda yoğunlaştığını bildiriyor.

[22:42] Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 20 Ocak 2018 tarihinde Afrin'e yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında bugüne kadar 260 terörist etkisiz hâle getirildi.
 

[22:25] Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’deki son gelişmeler ve Zeytin Dalı Harekatı çerçevesinde Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’le bu akşam telefonda görüştü.

[21:00] Hollanda Dışişleri Bakanı Halbe Zijlstra, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde başlattığı "Zeytin Dalı Harekatı"na ilişkin, "Türkiye'ye karşı açıkça saldırılar oldu. Türkiye'nin kendini savunması için yeterli işaretler var. YPG masum değil." dedi.

[19:35] Bakan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın ABD Başkanı ile görüşeceğini açıkladı.

[17:59] Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ABD'li mevkidaşı Tillerson'la bir araya geldi

[17.35] TSK, Afrin harekatınde 8 kilometre derinde bir hat kuruyor. Afrin'de açılan 3 ayrı cephe birleştiriliyor. Bu cephelerin birleştirilmesinin nedeni sızmaları engellemek olarak açıklandı. Dün, Azez'den TSK yeni bir cephe açmıştı.
 
[17.22] Bandırma'dan art arda havalanan F-16 savaş uçakları kısa zamanda gök gürültüsü andıran sesleriyle birlikte bulutların arasına girerek gözden kayboldu.
 
[17.17] Üsteğmen Oğuz Kağan Usta'nın şehit düştüğü Ömer Uşağı Köyü ile çevresindeki 5 stratejik tepe de Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO tarafından teröristlerden alındı.
 
[17.01] Hatay'da Suriye sınırındaki birliklerde konuşlu askerler, komando andı içtikten sonra harekat bölgesine gitti.
 
[15:05] Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Beştepe'de gerçekleştirilen Güvenlik Zirvesi sonrası açıklamalrda bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 'Zeytin Dalı Operasyonu, herhangi bir etnik gruba değil, sadece terör örgütlerine karşı yapılmaktadır.' dedi.
 
[14:37] Afrin'de Zeytin Dali Harekatı’na katılan Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta şehit oldu.
 
[14:35] Özgür Suriye Ordusu, Zeytin Dalı Harekatı'nda TSK'nın desteğiyle Afrin'in batısındaki El Hammam köyünü ve çevre tepeleri teröristlerden arındırdı.
 
[14:16] TSK’nın Zeytin Dalı Harekatı’nda sosyal medyadan manipülasyon emri veren terör örgütü, daha önce kendisine yakın yayın organlarında 2014’te yayınlanan fotoğrafı Afrin’de çekilmiş gibi yeniden servis etti.
 
[11:25] Türkiye-Suriye sınırındaki Hammam köyü yakınlarında şiddetli çatışmalar var. Köy, Reyhanlı'nın hemen kuzeyinde yer alıyor. Terör örgütü YPG'nin sosyal medya hesapları, cephede yenildikçe yalanın dozunu artırıyor. Son propaganda ise sivil kıyafetli Türk güçlerinin saldırı düzenlemesi.
 
[10:25] Zeytin Dalı harekâtını sayfalarına taşıyan bir başka gazete, Financial Times. Gazetenin haberinde, "Suriye'de tüm bu olan biten bir yandan da ABD dış politikasının nasıl bir kargaşa içinde olduğunu, Moskova etkisini artırırken ABD'nin bölgesel gelişmeleri şekillendirme becerisini nasıl yitirdiğini de gösteriyor" deniyor.
 
[09:35] Sosyal medya üzerinden Afrin harekâtını kullanarak terör propagandası yapanlara yeni gözaltı. İzmir'de HDP İl Başkanı Çerkez Aydemir'in de aralarında bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı. Mersin'de polisin yakaladığı beş kişinin evlerinde tabanca ve mermiler bulundu.
 
[07:40] Türk ordusu, Reyhanlı'ya atılan roketlerin ateşlendiği Cinderes bölgesini top mermileriyle dövüyor.
 
[07:30] Gece yarısı YPG'liler Mare önlerinde ÖSO hatlarını yarmayı denedi ancak çok sayıda pikap araçla gelen teröristler püskürtüldü.