25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk kimdir

Ziya Selçuk kimdir kaç yaşında araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk nereli biyografisi haberimizde yer alıyor. MEB( Mili Eğitim Bakanı) Ziya Selçuk hakkında merak edilen tüm detaylar star.com.tr’de! Yeni kabinede Milli Eğitim Bakanı olarak görev alan Ziya Selçuk gündemin en çok aranan trendlerinden biri oldu.

22 Temmuz 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk kimdir

MEB bakanı Ziya Selçuk biyografisini araştırıyor. Konya Selçuk doğumlu Ziya Selçuk hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde! Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ankara’daki il basın toplantısında flaş açıklamalarda bulundu. Bakan Ziya Selçuk, "Hiçbir öğrencimiz, hiçbir velimiz sürprizle karşılaşmayacak. Oyunun sonunda asla kural değişmeyecek, oyunun ortasında 'biz değiştirdik' demeyeceğiz. Adaleti şiar edineceğiz. İki ay içinde 3 yıllık program açıklayacağız. Önceliğimiz dezavantajlı çocuklar olacak. Veriye dayalı politika üreteceğiz." şeklinde konuştu. 

 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: Öğretmen performans sistemini uygulamayacağız

Yeni kabinenin ilk Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklama yaptı.

Bakan Selçuk sistem değişecek mi sorusuna, "Açık denizde giden bir gemimiz var. Limana çekip onarma ihtimaline sahip değiliz. Gemi yürürken bir tadilat içinde olacağız"  cevabını verdi.

Selçuk, "Öğretmen performans sistemini uygulamayacağız" açıklamasını da yaparken sözleşmeli öğretmene sağlık özrü ataması geleceğini de belirtti. 

 

Selçuk'un konuşmasından diğer satır başları şöyle:

"Eğitim uzun sürede inşa edilir, kısa sürede bozulur. En geç 2 ay içinde yaklaşık 3 yıllık bir program açıklayacağız. Diyeceğiz ki 'Bizim 3 yıl içindeki yol haritamız budur.' Toplumla bir makro paylaşımda bulunacağız. Hiçbir öğrencimiz, velimiz sürprizle karşılaşmayacak. Oyunun ortasında kurallar değişmeyecek. Önümüzdeki yıl sınavın çocukları huzursuz eden bölümleriyle ilgili önlem alacağız. Çok daha dingin bir sınav dönemi geçecek. Bütün mesele, sınavın baskısı konusunda Türkiye'de oluşan örgütlü yapıyı kırmak.Temel kavramımız adalet olacak. Ana planda tuttuğum en önemli şey adalettir. Bakan olmaya değil gören olmaya çalışacağım. Öğretmen bizim önceliğimiz olacak.

Veriye dair bir politika üreteceğiz. Ana konularla ilgili vizyon belgeleri hazırlayacağız.

Eğitim  ihraç edilir ama ithal edilemez. Vizyonumuzu bizim kelimelerimiz doğuracak. Gerçekten şeffaf olmayı çok arzuluyoruz. Gizlemek çocukların hayrına değil. Mutabakat çok önemli, herkesi dinleyeceğiz. Diploma temelli değil, vasıf temelli bir anlayışla gideceğiz. Çocuklar günde 4 saat sosyal medyada bunun farkındayız.

Sosyal medyayı çok iyi yöneten bir ekip kurduk. Bize biraz izin verin biz biraz çalışalım. Eski hataları yapmayalım. Nehrimizin yatağını açmazsak yeni çağın seli bizi alır götürür. Robotların yapamadığı ne varsa bizim çocuklarımız onu yapacak."

 

ZİYA SELÇUK KİMDİR?

 

 

1 Mayıs 1961 yılında Ankara'da dünyaya gelen Ziya Selçuk, lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesinde tamamlamış ve aynı üniversitede Gelişim Psikolojisi alanında yüksek lisans yapmıştır. Daha sonra doktora eğitimine devam eden Selçuk, 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi'nde psikolojik danışmanlık ve rehberlik alanında doktorasını tamamlamıştır. Sonrasında Gazi Üniversitesi'nde görev yapan Ziya Selçuk, doçent ve profesör unvanlarını almaya hak kazanmıştır.

Çok sayıda özel eğitim-öğretim kurumunun kuruluşunu üstlenen yeni Milli Eğitim Bakanı, TED Üniversitesi'nin de kurucusu ve aynı zamanda Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısıdır. Müfredat reformunda başarıya imza atan Selçuk, 2003-2008 yılları arasında Talim Terbiye Kurulu başkanlığını yürütmüştür.

İngilizce bilen Selçuk, evli ve üç çocuk babasıdır. Özel Maya okullarının kurucusu olan Ziya Selçuk, Rehberlik, davranış gözlemi, iletişim, gelişim, öğrenme ve mizaç konularında çok sayıda araştırmaya imza atmıştır. Selçuk aynı zamanda Türkiye Zeka Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve TÜBİTAK Grup Yürütme Komitesi Üyesidir.

Cumhurbaşkanı hükumet sisteminin ilk Milli Eğitim Bakanı olan Ziya Selçuk, "Yepyeni bir heyecanla yepyeni bir hizmetin hep birlikte, bir ortak dil üzerinden inşa edilmesinin peşindeyiz." diyerek yeni görevine ilişkin ilk değerlendirmeyi yaptı.