18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Paralel yapı ülke istikrarını hedef almıştır

Ticaret Odası Başkan Vekili Ferhat Akmermer, ülkenin istikrarına kasteden son dönem operasyonları ile ilgili yaptığımız söyleşide çarpıcı açıklamalarda bulundu.

31 Ekim 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Paralel yapı ülke istikrarını hedef almıştır
Akmermer, Gezi olayları ve paralel yapı orerasyonlarının hedefinin, istikrar ve huzur ortamını yakalamış olan Türkiye'nin önünü kesmek için yapılmış planlı oyunlar olduğunu söyledi.
 
Yerel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi yaşanan darbe girişimlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Ülkemiz 12 yıllık Ak Parti iktidarında bir çok alanda ilerleme kaydetmiş, sosyal ve ekonomik alanda gerçekleştirilen bir çok reformla ülkemiz üzerine kabus gibi çöken bir çok vesayet sonlandırılmış, gündemi belirlenen Türkiye'den gündem belirleyen Türkiye gerçeğine gelinmiştir.
 
Ne yazık ki Mayıs 2013 Gezi olaylarından itibaren ülkemiz üzerine oynanmak istenen bir biri ardına senaryolar devreye sokulup, her alanda istikrar ve huzur ortamını yakalamış Büyük Türkiye'ye operasyon yapılmaya kalkışılmış, ancak aziz milletimiz istikrar ve huzur ortamına sahip çıkarak bu oyunlar bertaraf edilmiştir
17 ve 25 Aralık operasyonları bizlere göstermiştir ki  yargı eli ile devletimiz yakın tarihimizde hiç bu kadar maruz kalmadığı bir paralel ihanet çetesi ile karşı karşıya kalmış ve yine ülkemizin huzur ve istikrarı hedef alınmıştır.
Acı olan şudur ki yıllarca masum niyet ve duygularla insanımızın sahip çıktığı bir hareket, devlette paralel bir yapı oluşturmak suretiyle ulusal güvenliğimizi tehdit eden bir unsur haline gelmiş devletin içinde bir devlet olmaya çalışan bir ihanet çetesi ortaya çıkmıştır.
 
Geçenlerde bir proğram için şehrimizde bulunan ülkemizin yetiştirdiği önemli iş adamlarımızdan Ethem Sancak bir konu başlığı çerçevesinde paralel yapıya değinmiş  ve tüm Kayseri'lilerin gözünün içerisine baka baka paralel yapı ile ilgili maruz kaldığı asılsız ve  istinadsız  yaklaşım ve algı operasyonlarından duyduğu rahatsızlığı dile getirmiştir.
 
Beni üzen konu ise,  sorumlu konumunda bulunan kişi veya yetkililerin  ne yazık ki bu tehdit unsuru yapı ile ilgili gerekli tepki ve yaklaşımı göstermemeleridir. 
 
Bakınız ekonomik olarak, bir kısım yargıdan bir kısım emniyet de işbirliği yaparak müteşebbis ve iş adamlarımızada yönelik adımlar atılarak ülkemiz için önem taşıyan bir çok önemli projeye sekte vurulmaya çalışılmıştır. Bunlar neden ve kimlerin çıkarları için yapılmıştır ? Şüphesiz ülke çıkarı için yapılmadığı aşikardır.
Ve yine bu paralel yapı artık millet nezdinde itibarını yitirmiş, içerisinde bulunduğu hezeyanlar komedi halini almaya başlamıştır. Bakınız neredeyse Orta çagdaki gibi Cennet bile ipotek altına alınmaya çalışılıyor. İnanıyorum ki bu yapı ile dekokrasi ve hukuk kuralları içerisinde gerekli olan adımlar atılarak tehdit unsuru ortadan kaldırılacaktır.
 
Şüphesiz 2014 yılı içerisinde gerçekleştirilen hem yerel seçimler hemde Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile milletimiz huzur ve istikrarını bozmaya çalışan tüm odaklara gerekli cevabı sandıkta vermiş, demokrasi tarihimizde ilk kez cumhur kendi başkanına kendisi karar vermiştir.
 
Dolayısı ile son yıllarda elde edilen kazanımlarla Yeni Türkiye'nin önü açılmış ve artık Yeni Türkiye'ye yeni anayasa zorunluluğu zaruret haline gelmiştir.