Daha az tuz tüketimi için 10 öneri

Türk Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları'nın 2012 yılında yaptığı araştırmaya göre günde ortalama 15 gram tuz alıyoruz. En önemli tuz kaynağı da yemek pişirilirken eklenen tuz ve ekmek.

x

-Yemeğin tadına bile bakmadan tuz koymayın. Tuzsuz yemek çok tatsız diyorsanız biber, sirke, limon suyu ve değişik bitkilerle yemek tatlandırılabilir.
 
-Tuzsuz ekmek yiyin. Taze sebze yiyin. Konserve, turşudan uzak durun.
 
-Yemek pişirirken tuz koymayın, pişirdikten sonra da koymayın.
 
-Tuzu azaltılmış peynir yiyin.
 
-Doktor veya eczacıya danışarak yapay tuz kullanabiliriz.
 
-Dışarıda yemek yerken seçici olun. Paketli gıdalarda çok fazla tuz olduğunu unutmayın.
 
-Nane, kekik, soğan, sarımsak yemeklere tuz olmadan lezzet verir. Etleri sarımsak, sirke, limon suyu ile terbiye edin.
 
-Sebze, meyveler genel olarak az tuz içerir.
 
-Taze fındık, ceviz, semizotu yemeğe lezzet katar.
 
-Alışveriş yaparken gıda etiketindeki tuz miktarına bakalım.

Bu yazıya ilk siz yorum yapın.

Yorumlar

Yorumlarınızı kendi özgür iradenizle yayınlamakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Yorum yaparak Toplum Kuralları ve Kullanım Koşulları'nı kabul etmiş sayılırsınız.

  • Lütfen birşeyler yazınız. Yorum alanı boş bırakılamaz.
  • Tebrikler! Yorumunuz onay sonrası yayınlanacaktır.
  • Mesajlarınız size hukiki sorumluluk doğurur.
  • Bir hata oluştu lütfen daha sonra tekrar deneyiniz!
 
Diriliş 'Ertuğrul' 82.Bölüm Fragmanı

Diriliş 'Ertuğrul' 82.Bölüm Fragmanı

Ada Turan efsane 11'lerini açıkladı

Ada Turan efsane 11'lerini açıkladı

256 yıl yaşayan Çinli adam

256 yıl yaşayan Çinli adam

Kazaya davetiye çıkardı

Kazaya davetiye çıkardı

Reklamı Kapat