-Yemeğin tadına bile bakmadan tuz koymayın. Tuzsuz yemek çok tatsız diyorsanız biber, sirke, limon suyu ve değişik bitkilerle yemek tatlandırılabilir.
-Tuzsuz ekmek yiyin. Taze sebze yiyin. Konserve, turşudan uzak durun.
-Yemek pişirirken tuz koymayın, pişirdikten sonra da koymayın.
-Tuzu azaltılmış peynir yiyin.
-Doktor veya eczacıya danışarak yapay tuz kullanabiliriz.
-Dışarıda yemek yerken seçici olun. Paketli gıdalarda çok fazla tuz olduğunu unutmayın.
-Nane, kekik, soğan, sarımsak yemeklere tuz olmadan lezzet verir. Etleri sarımsak, sirke, limon suyu ile terbiye edin.
-Sebze, meyveler genel olarak az tuz içerir.
-Taze fındık, ceviz, semizotu yemeğe lezzet katar.
-Alışveriş yaparken gıda etiketindeki tuz miktarına bakalım.