20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Kilo vermenin 3 yolu

Birçok kişinin uyguladığı karbonhidratsız veya sadece sıvı içeren diyetler, etkilerini sonsuza kadar sürdürmeyecektir. Aksine, bu ani şoklar vücudunuzu deforme edeceği gibi siz eski beslenme şeklinize döndüğünüzde kilo almanıza neden olur.

20 Şubat 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Kilo vermenin 3 yolu
Zayıflamak ve bunu korumak için yapmanız gereken, yaşam şekli değişikliğidir. Bu da demek oluyor ki, uygulayacağınız beslenme düzenine hayatınız boyunca sadık kalmalısınız. Bu da ancak meyve, sebze, tahıl ve protein içeren beslenme şeklini benimsemekle mümkündür. Tabii ki arada ufak kaçamaklar yapmak hakkınız.
 
Kilo vermek basit bir matematiğe dayanıyor: aldığınız kalori vücudunuzun ihtiyacı olan kaloriyi geçmemeli. Ve kilo vermek için kalori yakmanızı sağlayacak şeylere ihtiyacınız var. Kalori saymak katı bir kural gibi görünebilir, ancak ne kadar yediğinizi takip etmeniz hedefinize ulaşmanız açısından önem taşıyor. 
 
Sağlıklı beslenme kilo vermenin anahtarlarından biri olsa da o kapıyı açmak için hareket etmeye de ihtiyacınız olduğunu aklınızdan çıkarmamalısınız. Günde en az 1 saat, haftanın 5 günü egzersiz yapmalısınız. Sadece yürüyüş yapmanın yeterli olmadığını da burada belirtelim. Kalori yakmak için koşu, bisiklete binme veya kardiyo gibi yüksek egzersizleri hayatınıza dahil etmelisiniz.
 
Kaynak: Trendus