19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Kırılan tırnak nasıl onarılır?

El ve tırnak bakımı, kadını estetik ve zarif gösteren imgelerden biridir.Gayet kolay olan bu onarım işlemi için ihtiyacınız olan şeyler, evinizde bulunan materyaller. Kırılan tırnağınızı tamamen onarmasa da tırnağınız uzayana kadar sizi rahatlatabilir.

24 Şubat 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Kırılan tırnak nasıl onarılır?

Aseton, törpü, parlatıcı oje ya da top coat, makas, cımbız ve sallama çay poşeti ile tırnağınızı eski görünümüne kavuşturabilirsiniz.

Sallama çay poşeti, ince ve tela yapısıyla tırnağınıza uyguladığınız zaman, göze batan ve kalın bir görünüm oluşturmayacaktır. Çay poşetini ister tırnak şeklinde kesin, ister tırnağın kırılan kısmını örtecek şekilde kesin, bu size kalmış.
 
Öncelikle tırnağınızın temiz ve kuru olması gerekiyor. Bu yüzden aseton yardımıyla tırnağınızı temizleyin. Ellerinizi yıkayıp, kurulayın. Sonrasında tırnağınıza tutkal görevi görmesi için parlatıcı sürün. Ancak kırılmış bölgeye biraz daha fazla sürebilirsiniz. Öncesinde hazırlamış olduğunuz çay poşetini, tırnağınız üzerine koyun ve cımbızın ucu ile yerleştirin ve bastırın. Yapışmasını sağlayın.
 
Koyduğunuz poşetin iyice yerleştiğinden ve alttaki parlatıcının kuruduğundan emin olduktan sonra, üstüne bir kat daha parlatıcı sürmenizde fayda var. Şimdi yapmanız gereken tek şey istediğiniz renk ojeyi tırnağınıza sürmek.