20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Kıyafetlerdeki düğmelerin sökülmesini nasıl önleriz?

Düğmeler farklı çeşitleri ve renkleriyle kıyafetlere şıklık katan detaylardandır. Ancak bazen en olmadık yerde kıyafetlerin üstünden sökülen düğmeler sinir bozucu olabiliyor.

21 Şubat 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Kıyafetlerdeki düğmelerin sökülmesini nasıl önleriz?
Düğmelerinizi henüz kopmamışken düğmelerin üzerinden birkaç kere dikiş yaparak geçmek sağlamlığını arttırır ve olası sökülmelerin önüne geçebilir. Bu bağlamda ünlü dikiş tekniklerinden birisi olan sağlamlaştırma dikişi yani Staystitching'i kullanabilirsiniz.
 
Düğmelerin bulunduğu kısmın hemen altına esnemelerini ve giysilerden ayrılarak kopmalarını engelleyebilmek için düz makine dikişi atabilirsiniz. Bu teknikle birkaç kez üst üste dikim yapılması halinde düğmeler sabitlenebilir.
 
Peki dikişler uğraşmak istemeyenler düğmelerin kıyafetlerden sökülmesini önlemek için ne yapabilir?
 
Parlatıcı yöntemi
Düğme kopmalarını önlemek ve zor durumda kalmamak için uygulanabilecek olan en pratik yöntem parlatıcı tekniğidir. Pek çok kişi tarafından tercih edilen bu yöntemde tırnaklarımıza sürdüğümüz şeffaf bir parlatıcıyı düğmenin bulunduğu bölgenin üstüne dışarıdan gözükmeyecek şekilde damlatmak yeterli olacaktır. Parlatıcı o bölgede sabitleme yaparak düğmenin sökülmesini önler.
 
Ancak parlatıcıyı fazla damlatmamaya ve düğmenin eşyanıza tamamen yapışmamasına dikkat etmelisiniz.