25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Kola sivilce yapar mı?

Sivilcesiz, aknesiz bir cilt için beslenmenin etkisi tartışılagelen konulardan biri olmuştur. Yapılan araştırmalar sivilce oluşumuna neden olan şeyin beslenmeyle doğrudan bir ilişki içerisinde olmadığını gösteriyor.

20 Şubat 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
 Kola sivilce yapar mı?
Sağlıklı beslenmeye önem vermek, taze sebze ve meyve tüketimi elbette cildimizde de olumlu etkiler yaratabilir ancak cilt sorunlarına yol açan asıl neden olan hormon düzensizliğini ortadan kaldırmadığınız sürece sivilcelerden tam olarak kurtulmanız mümkün görünmüyor.
 
Gazlı içeceklerin sivilce üzerindeki etkisi de insanların merak ettiği konulardan. Kola sivilce yaparmı sorusu da bu merak edilen konuların içinde yer alıyor. Gazlı içecekler akneye sebep olmaz. Amerikan Dermatoloji Akademisi gazlı içeceklerle akne ilişkisinin gerçeği yansıtmadığını, akne oluşumuna sıklıkla beslenme ve hormonal değişiklerin sebep olduğunu belirtmiştir. Aknenin en önemli nedenlerinden biri cilt yağlanması (sebum) dır. Kolanın içindekiler göz önünde bulundurulduğunda, gazlı içecekler ve sivilce ilişkisini şehir efsanesi olarak açıklayabiliriz.