24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Makyaj süngeri kullanımındaki püf noktalar

Yüzdeki renk tonunu eşitlerken pürüzsüz bir yapı sağlamak isteyenler için üretilen makyaj süngeri nasıl kullanılmalı?

24 Şubat 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Makyaj süngeri kullanımındaki püf noktalar
Öncelikle makyaja başlamadan, süngerinizi hafifçe nemlendirin. Böylelikle daha yumuşak bir yapıya sahi olacaktır. Yumuşaklığının yanı sıra kullandığınız fondöteni de emmeyecektir.  Su dolu bir kabın içine soktuğunuz makyaj süngerini daha sonra temiz bir havlunun içinde sıkın ve fazla suyunu emmesini sağlayın.
 
Huni şekline benzeyen makyaj süngerleri en yaygın kullanıma sahiptir. Bunun nedeni ise şeklindeki kullanım rahatlığı, huni şeklindeki süngerlerin sivri tarafı göz çevresi için, burnunuzun yanları için ve dudaklarınızın kenarı için kullanılırken yuvarlak ve daha geniş yüzeye sahip olan kısmı yüzünüzün geniş kısmı yanak alın gibi bölgelerde kullanılır.
 
Makyaj süngerinizi sadece fondöten kullanımda değil aydınlatıcı ve pudra uygulamalarında da kullanabilirsiniz. Yüzünüzün tamamına uyguladığınız fondöten sonrasında T bölgenize, gözaltınıza ve elmacık kemiklerinize saydam pudra uygulayarak parlak ve aydınlık bir görünüm sağlayabilirsiniz.
 
Makyaj süngeri kullanırken en dikkat etmeniz gereken nokta sürüş tekniği. Süngeri yüzünüze sürterek kullanmak yerine küçük noktalar halinde gezdirirseniz istediğiniz sonucu alacaksınız.
 
Makyaj süngerini sadece fondöten uygulamak için değil nemlendirici sürerken de kullanabilirsiniz. Bunun için nemlendiriciyi süngerin üzerine sürüp dairesel hareketlerle yüzünüzde gezdirin.