23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Uzun kirpiklere sahip olmak için bunları yapın!

Kirpikler zamanla dökülebiliyor ya da seyrekleşebiliyor. Böyle bir sonuçla karşılaşmamak içinse, belli noktalara dikkat etmek gerekiyor.

25 Mart 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Uzun kirpiklere sahip olmak için bunları yapın!
Kirpikleri besleyen ve canlı kalmalarını sağlayan en önemli bakım yağlarından biri de zeytinyağı ve hint yağı. Ayrıca hint yağı sayesinde kirpiklerinizin daha da uzamasını sağlayabilirsiniz.  Bundan dolayı siz de, bir pamuk ya da kulak çöpü kullanarak kirpiklerinize hint yağı sürerek kirpik diplerine giden kan akışını artırabilir ve böylelikle daha canlı kirpiklere sahip olabilirsiniz.
 
Kaş ve kirpiklerin sağlıklı görünmesi ve dökülmemesi için A, E ve B12 vitaminlerinden zengin olan besinlerin özellikle alınması gerektiğini de belirtmekte fayda var. Ayrıca kirpik bakımının yanı sıra, cildinizin ve saçlarınızın da sağlıklı kalabilmesi için yapmanız gereken en önemli şeyin sağlıklı ve dengeli beslenmekten geçtiğini unutmamalısınız. Parlak ve bakımlı görünen kaş ve kirpikler için gerekli diğer bir önemli nokta da mineraller. Bu nedenle de, mineral bakımından oldukça zengin olan suyu bol bol tüketmek son derece önemli.