19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Kocaeli Kitap Fuarı 10 yaşında

Türkiye’nin en geniş katılımlı kitap fuarlarından biri olan Kocaeli Kitap Fuarı 10. kez kapılarını okurlara açıyor.

10 Mayıs 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Kocaeli Kitap Fuarı 10 yaşında
Düzenlendiği günden bu yana dokuz yılda 3 milyon 877 bin kişinin ziyaret ettiği Kocaeli Kitap Fuarı’na bu yıl 470 yayınevi, 650 etkinlikle katılıyor. 13 Mayıs’a dek sürecek olan fuarın bu yıl ki teması ‘’Çocuk Edebiyatı’’ olarak belirlendi. Çocuk edebiyatı yazarı ve Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin de fuarın onur konuğu. 
 
Bu yılki fuara aralarında Kahraman Tazeoğlu, Aşkım Kapışmak, Sinan Yağmur, Süleyman Özışık, Nevzat Tarhan, Hayati İnanç,Ahmet Ümit, Şermin Yaşar, Yusuf Kaplan, Banu Avar, Tarık Tufan, Ahmet Taşgetiren, Buket Uzuner, Ömer Tuğrul İnançer,Mustafa Tatçı, Serdar Tuncer, Sultan Tarlacı, Aret Vartanyan, Sinan Yağmur, Erol Erdoğan, H. Salih Zengin, Nihat Vuranve Ayşe Kulin gibi yüzlerce yazar, söyleşi ve imza günleriyle katılacak.Türkiye’ye tarihi sevdiren isimler olan Prof. Dr. İlber Ortaylı, Talha Uğurluel ve Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil gibi isimler de fuarda yerini alacak. 
 
HABABAM ÜÇLÜSÜ
 
Çocuk Edebiyatı temalı fuarda “Çocuk kitaplarında pedagojik duyarlık ve yanlış avcılık”,  “Çocuk dergileri ne işe yarar?”, “Çocuk kitaplarında bir imkan ve sorun olarak resim’’, “Kütüphanelerimiz okuyan çocuklara ne diyor?” başlıkları altında söyleşiler gerçekleştirilecek. Şair ve yazar Mevlana İdris, fuar kapsamında 11 Mayıs Cuma günü bir konferans verecek. “Çocukluğun Dijital Zehirlenmesi Ve Sıradışı Bir Örnek: Enrar Çelebi’’ başlıklı konferans saat 15.00’te Kılavuz Gençlik Sahnesi’nde gerçekleşecek.Adile Naşitli, Tarık Akanlı, Münir Özkullu, Halit Akçatepeli, Kemal Sunallı Hababam Sınıfı’nın efsane üçlüsü de kitap fuarında olacak. Hayta İsmail(Ahmet Arıman), Yakışıklı Ahmet(Teoman Ayık) ve Bacaksız(Tuncay Akça) fuarda Hababam Sınıfı’nın fanatikleriyle buluşacak. Efsane üçlü, 13 Mayıs Pazar günü saat 15.00’te katılacakları söyleşide Hababam Sınıfı’nın neden bu kadar çok sevildiğini anlatacak.