24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Kocaeli’de kitaplı günler

9. Kocaeli Kitap Fuarı, 13-21 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. Şehir, 465 yayınevi, 600’ün üzerinde söyleşi, panel ve imza gününe ev sahipliği yapacak.

12 Mayıs 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Kocaeli’de kitaplı günler

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği, Türkiye’nin en büyük kitap fuarı olma özelliğini taşıyan Kocaeli Kitap Fuarı, bu yıl 9. kez kapılarını kitap tutkunlarına açacak. 13-21 Mayıs tarihleri arasında 465 yayınevi, 600’ün üzerinde söyleşi, panel ve imza gününe ev sahipliği yapacak olan 9. Kocaeli Kitap Fuarı, geçen yıl 705 bin ziyaretçiyle alanında kırılması zor bir rekora imza atmıştı. 

AĞAÇLAR KİTAP AÇACAK

Her yıl olduğu gibi bu yıl da İzmit merkezdeki Yürüyüş Yolu’nda ağaçlar kitap açacak. yarın saat 07.30’da Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun ilk kitabı ağaçtan toplamasıyla startı verilecek etkinlikte işe giden vatandaşlar ile okulun yolunu tutan öğrenciler, Yürüyüş Yolu boyunca dizilen binlerce kitabı toplayacak. Bu yıl ‘’Medeniyet ve Kitap’’ temasının işleneceği fuarın onur konuğu ise öğretmenlik, yazarlık, şairlik, bestecilik, köşe yazarlığı, gazetecilik ve söz yazarlığı gibi birçok alanda başarılar elde eden Beşir Ayvazoğlu olacak. 13 Mayıs Cumartesi fuarın açılış gününde onur konuğu olarak yer alacak Ayvazoğlu, 20 Mayıs Cumartesi günü sat 17.00’de fuarın Yahya kaptan Salonu’nda gerçekleşecek sempozyumda sevenleriyle tekrar bir araya gelecek. Norman Finkelstein 13 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00’de ‘’Dünyanın Gözünden Türkiye ve Ortadoğu’’ konulu söyleşini gerçekleştirecek. Yusuf İslam ise 14 Mayıs Pazar günü saat 15.00’teki ‘’Neden hala gitar taşıyorum’’ konulu söyleşisinde Cat Stevens’in Yusuf İslam’a ruhani yolculuğunu anlatacak, ardından yeni yayınlanacak ‘’Karanlığın Örtüsü Kalkınca’’isimli kitabının imza programına katılacak.