18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Mavi kelebeklerin izinde

Sarah Jio’nun ilk baskısı Türkiye’de yapılan Kelebek Adası isimli kitabı, aşk, mutluluk, ihanet, sabır ve gizemle dolu bir roman.

Berna Saray 9 Mart 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Mavi kelebeklerin izinde
Bilindiği üzere Sarah Jio, ülkemizde kısa sürede tanınan ve başarıyı çabuk yakalamış bir yazar. Kitapları dünya genelinde yayımlanmasına rağmen Türkiye’de ona olan ilgi biraz daha fazla. Kendisi de bu durumdan gayet memnun olacak ki son kitabı Yeşil Deniz Kabuğu ve yeni çıkan Kelebek Adası dünyada ilk kez Türkiye’de basıldı. Yazar samimi karakterleri, herkesin kendinden bir parça bulabileceği hayattan hikâyeleri ve kendine özgü o duygusal diliyle sevenlerinin vazgeçilmezi olmuş durumda. Yazdığı hikâyeler, yaşattığı duygulu anlarla küçük mutluluklar yaratıyor.  Her yaştan kadın ve erkeğin ortak hislerde birleşmesini sağlıyor. Kitaplarındaki konular benzer gibi görünse de hepsi kendi içinde çok derin anlamlar barındırıyor. Jio’nun kitapları aynı zamanda kendi hayatından birçok iz taşıyor. Onun hayata bakışı, yaşam tarzı zamanla okurlarına yansıyor, bu samimiyet okuru yazara daha da bağlıyor. Bu ilişkiye ve kitaplarına dayanarak onun her zaman umudu ve sevgiyi kalbinde taşıyan bir yazar olduğunu söyleyebiliriz.

Son kitabı Kelebek Adası geleneği bozmuyor ve hikâye bir kişinin ağzından, gelecek ve geçmişten anlatılıyor. Anlatılan bir ada hikâyesi, çözülmesi gereken sırlar var. Aşk, mutluluk, ihanet, sabır ve gizemle dolu bir kitap. Jio’nun dili açık, yalın ve akıcı olduğundan yazılan zamanı ve mekânı çok iyi aktarıyor, yaşanan olayların içine alıyor okuru. Aşkı her türlü kullanabilen bir yazar; yaşattığı aşkla sizi bazen göklere çıkarıyor, bazen de kahrediyor.

Bermuda Şeytan Üçgeni

Kelebek Adası’nda Charlotte’un hikâyesi sizi içine alıyor ve günlerinizi onunla adada geçiriyorsunuz. Okurları da bilir, Sarah Jio Bermuda Şeytan Üçgeni’ne meraklı bir yazar. Daha önceki kitaplarında da bahsettiği bir konu bu. Bu kitapta sonunda Bermuda Şeytan Üçgeni üzerine eğilme fırsatı da bulmuş. Bir iki cümle İstanbul’dan bahsedilmiş, Türk okurlara gönderdiği bir selam gibi bu bahsediş, gurur verici, belki de gelecek kitaplarında mekân olarak Türkiye’yi seçebileceğinin habercisi. Kitabın merak uyandıran imgelerinden birisi de mavi kelebekler. Kitapta mavi kelebekler değişimin habercisi, hayata farklı gözlerle bakmaya başlama nedeni. Bu kitap da hikâyesi ve tasarımıyla hayatımıza giren mavi bir kelebek adeta. Hayatınızda karşınıza çıkan olumsuzluklardan biraz olsun kurtulup kendinizi dinlemenize fırsat verecek bir değişim. Mavi kelebekleri görmeniz ve kendinizden bir şeyler bulmanız dileğiyle, iyi okumalar...