20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Tiyatroda şenlikli hafta

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Ocak ayının ikinci haftasında 17 oyunla seyirci karşısına çıkıyor. Bu hafta sahnelenecek oyunlardan birkaçı şöyle;

11 Ocak 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Tiyatroda şenlikli  hafta

Sadık Şendil'in ölümsüz eseri Bizim Aile, Sinem Bayraktar’ın uyarlamasıyla tiyatro sahnesinde. Sevgi, saygı, birlik ve beraberlik duygularıyla bezenen bu müzikli oyun emeğin ve sevginin gücünü gösterirken aile sıcaklığında bir yolculuğa çıkıyor. Sadık Şendil’in yazdığı Aziz Sarvan’ın yönettiği oyunda, Funda Postacı, Nevzat Çankara, Tevfik Şahin, Müge Çiçek, Ercan Demirhan, Yalçın Avşar rol alıyor. Oyun, bu hafta Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde.

KAHVEDE ŞENLİK VAR

Kadın erkek rolleri, toplumsal kurallar ve bu kurallar çerçevesinde biçimlenen insan ilişkilerinin tartışmaya açıldığı Kahvede Şenlik Var; bir kadın ile bir erkeği karşı karşıya getirir.  Sabahattin Kudret Aksal’ın uyuşmanın da uyuşmazlığın da en büyük örneği olarak tanımladığı kadın ve erkek, sonunda evlenme niyetiyle denize nazır bir kahvede buluşurlar. Zaman zaman kahvenin nevi şahsına münhasır garsonunun da yönlendirmeleriyle birbirlerini tanımak ve anlaşmak için uzun bir sohbete başlarlar. Evlilikten beklentilerin, hayallerin ve düş kırıklıklarının dillendirildiği bu bol eğlenceli sohbetin sonu nereye varacaktır? Kozların kıran kırana paylaşıldığı bu mücadelenin kazananı kim olacaktır? Kadın mı? Erkek mi? Yoksa garson mu?… Sabahattin Kudret Aksal’ın yazıp Murat Ozan’ın yönettiği oyunda, Derya Çetinel, Ertan Kılıç, Özgür Derelirol alıyor. Oyun bu hafta Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde izlenebilir.

KOMİK-İ ŞEHİR NAŞİT BEY

Türk Tiyatrosu’nun önemli adlarından Naşit Özcan’ın yaşamından kesitler sunan oyun, 19. yüzyıl sonundan 20. yüzyıl ortalarına kadar olan süreçte tiyatromuzun, özellikle de Tuluat Tiyatrosu’nun sıkıntılı dönemlerini, Naşit ve Tiyatrosu’nun yaşadıkları üzerinden aktarıyor.  Gökhan Erarslan’ın yazıp Ali Yaylı’nın yönettiği oyunda; Ada Alize Ertem, Bora Seçkin, N. Can Tarakçı, Emrah Can Yaylı, Erkan Akkoyunlu, Fahri Kıncır, Göksel Arslan, Kutay Kırşehirlioğlu, Mehmet Avdan, Metin Çoban, Şeyda Arslan, Naşit Özcan, Özgür Dağ, Rahmi Elhan, Semah Tuğselve Sinan Bengier rol alıyor. Oyun 13 Ocak’a kadar Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde.