19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

30 milyar dolarlık ‘helal’ buluşma

Türkiye’de bu yıl 30 milyar doları bulması beklenen ‘helal’ pazarının oyuncuları, bu yıl ikincisi düzenlenecek World Halal Summit’te (Dünya Helal Zirvesi) buluşacak.

25 Ekim 2016 Salı 07:00 - Güncelleme:
30 milyar dolarlık ‘helal’ buluşma

Etkinlik, TSE ve SMIIC işbirliği ile 15-17 Aralık 2016 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde yapılacak. Discover Events organizasyonuyla devletin zirvesini bir araya getirecek etkinlik kapsamında Helal Expo fuarının, konferans ve çalıştayların eş zamanlı yapılması planlanıyor. Türkiye’den ve 26 ülkeden üst düzey konuşmacıları bir araya getirecek fuar için Discover Events, Cumhurbaşkanlığı’nın himayesindeki organizasyonda, Başbakanlık, TSE ve SMIIC’ın desteğini de yanına alarak ulusal-uluslararası üst düzey katılımcıları bir araya getirecek. Türkiye’den katılacak büyük markalarla birlikte, Malezya, Bangladeş, Pakistan, Rusya, Endonezya gibi birçok ülkeden helal gıda, helal turizm, turizm şirketlerinin, İslami giyim ve tesettür firmalarının, helal kozmetik, ecza ve kimya firmalarının da katılacağı Helal Expo; Dünya Zirvesi ile helal fuarını birleştirerek sektöre yön veren öncü bir etkinlik özelliği taşıyor.

YÜZDE 100 BÜYÜME

Helal pazarının dünyada büyüklüğünün 860 milyar doları aştığını belirten Discover Events Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Ete, 2 milyar Müslüman’ın yaşadığı dünyada, hacmin 10 yılda 2 trilyon doları bulmasının beklendiğini söyledi. Türkiye’de ortalama 15 milyar dolara yaklaşan helal gıda pazarı, her yıl yüzde 100 büyüyor. Yunus Ete, iç pazarın bu yıl yaklaşık 30 milyar doları bulacağını, ihracat tarafında ise hızlı büyüme yaşandığının altını çiziyor.