16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Engeller bu fuarda aşılacak

İŞKUR İstanbul İl Müdürlüğü, 9-11 Haziran arasında düzenlenecek İSKİF’2016 İstanbul Kariyer ve İstihdam Fuarı’nda kendi işini kurmak isteyen engellilere kurduğu özel stantta danışmanlık hizmeti verecek.

Ekonomi Servisi3 Mayıs 2016 Salı 07:00 - Güncelleme:
Engeller bu fuarda aşılacak

İŞKUR, 2016 yılında kendi işini kurma projeleri kapsamında başvurusu kabul edilen 125 engelliye 4.5 milyon TL kaynak ayırdı. Kendi işini kurmak isteyen engellilere 36 bin TL hibe desteği verilecek. İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun, engellilerin işe yerleşmesinin önündeki en büyük engel olan mesleki eğitim ve tecrübe eksikliğini gidermek ve istihdam edilebilirliklerini artırmak amacı ile mesleki eğitim kursları ve ‘İşbaşı Eğitim Programı’ düzenlediklerini, girişimcilik eğitimleriyle de iş kurma fikirlerinin geliştirilmesine imkan sağladıklarını söyledi.

Engellilere özel stant ve rehberlik hizmeti sunacak danışmanların bulunacağı fuarın engelliler için bir fırsat olduğuna dikkat çeken Coşkun “Gelin fuarda hep birlikte engelleri kaldıralım. Hem kendi işini kurmak isteyen hem de iş arayan engellilerimizi İSKİF 2016’ya davet ediyoruz” dedi.

4.5 MİLYON TL KAYNAK

İŞKUR, engelli çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları ile engellilere yönelik gerçekleştirdiği çalışma kapsamında sunulan projeler, İŞKUR Genel Müdürünün başkanlığında sosyal taraflardan oluşan Komisyon tarafından değerlendirilerek, uygun görülenlere hibe desteği veriyor. 2016 yılında toplanan son Komisyon kararıyla 80 kurum ve kuruluştan gelen ve kabul edilen engellilere yönelik mesleki eğitim, rehabilitasyon, işe ve işyerine uyum destek teknolojileri projeleri için 4 milyon 735 bin TL; ayrıca 36 bin TL’ye kadar hibe desteği verilen kendi işini kurma projeleri kapsamında başvurusu kabul edilen 125 engelliye de 4.5 milyon TL kaynak tahsis edildi.lEKONOMİ SERVİSİ