19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

İhracatçı ile tasarımcı aynı çatıda buluşacak

İhracatta rekabet gücünü artırmak için önemli bir etkinliğe imza atılacak. İhracatçı ve sanayiciler düzenlenecek ‘Türkiye Tasarım Haftası’ etkinliğinde bir araya gelecek.

17 Ekim 2016 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
İhracatçı ile tasarımcı aynı çatıda buluşacak

Uluslararası tasarım dünyası, 19-23 Ekim’de İstanbul’da düzenlenecek Türkiye Tasarım Haftası’nda bir araya gelecek. Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) iş birliğinde, Arçelik, Ford Otosan, Seranit Grup ve Şişecam stratejik ortaklığında düzenlenecek Türkiye Tasarım Haftası (Design Week Turkey) 19 Ekim’de Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda başlayacak. Tasarımı sanayi, endüstri ve ihracatla buluşturmayı hedefleyen, ülke genelinde yaratıcılığı teşvik etmeyi, düşünsel ve kültürel bir neslin oluşmasına katkı sağlamayı amaçlayan etkinliğe alanında tanınmış yerli ve yabancı tasarımcılar katılacak. Etkinlik kapsamında uluslararası ve ulusal sergiler ile ödül töreni de düzenlenecek.

TAKLİT DEĞİL TASARIM

Tasarım haftasına ilişkin düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, ihracatta kalıcı değeri artırmak için yüksek katma değerli üretime ihtiyaç olduğunu belirterek “Daha çok çalışıp gayret göstererek, inovasyon, Ar-Ge, tasarım ve marka ile katma değeri artırmak istiyoruz. Böylece yüksek değerli ürünler ihraç edebiliriz” dedi. Etkinliğe on binlerce katılımcının gelmesini beklediklerini dile getiren Büyükekşi, kürüselleşen dünyada tasarıma yön vermek istediklerinin altını çizerek, 2008 yılından beri Design Turkey etkinliğini düzenlediklerini hatırlattı. Ancak bu yıl önemli bir değişikliğe gittikleri bilgisini veren Büyükekşi, şunları söyledi: “Bu yıl tasarım haftasında hedefimiz tasarımın bilinirliliğinin artmasını, ihracatçının ve sanayicinin tasarıma daha çok önem vermesini, tasarlanmış ürünlerin her platformda ihracatçı ve sanayicilerimiz tarafından desteklenmesini sağlamak. Bazı sektörlerde taklitle ilgili sıkıntı var bundan kurtulup şirketleri tasarıma yönlendirmeyi amaçlıyoruz.”

BEŞ GÜN SÜRECEK

Büyükekşi, hedef kitleleri arasında sanayiciler, iş adamları, öğrenciler, bürokrasi ve üniversiteler olduğunu belirterek, etkinlikte uluslararası ve yerel sergiler bulunacağını, konferanslar gerçekleştirileceğini anlattı. Ülke çapında gerçekleştirilen 22 farklı tasarım yarışmasının finalistlerinin tasarımlarının prototiplerinin de etkinlikte sergileneceğini dile getiren Büyükekşi, bu hafta için özel bir alan oluşturduklarını aktardı. Toplantıda verilen bilgiye göre etkinlik 5 gün sürecek.