23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

İran'a ilk adım plastik sanayicilerinden

Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) Yönetim Kurulu Başkanı Reha Gür, Tahran'a yönelik ambargonun kaldırılmasının ardından yeni işbirliği olanakları ortaya çıktığını belirterek, 'İranlı yetkililer ambargo döneminde kurulan iyi ilişkileri unutmadıklarını ve ülkelerindeki her türlü iş ilişkisinde Türk sanayicileri destekleyeceklerini vurguladı. Şimdi bu potansiyeli işe dönüştürme zamanı.' ifadelerini kullandı.

13 Nisan 2016 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
İran'a ilk adım plastik sanayicilerinden
PAGDER'den yapılan açıklamada, İran’a ilk adımı plastik sanayicilerin attığı, 13-17 Nisan tarihlerinde Tahran'daki İranplast 2016 fuarına katıldıkları bildirildi.  
 
Açıklamada, İran pazarına uzun vadeli bakılması gerektiğini belirten Gür, şunları kaydetti:
 
"İranlı yetkililer ambargo döneminde kurulan iyi ilişkileri unutmadıklarını ve ülkelerindeki her türlü iş ilişkisinde, Türk sanayicileri destekleyeceklerini vurguladı. İran, plastik sektörünün her alanı için dikkatle takip edilmesi gereken bir ülke. Ciddi rekabet avantajlarımızın olduğu bir dönemdeyiz. İlk bakışta ciddi bir ihracat imkanı sunduğu değerlendiriliyor. Sadece Türkiye’nin değil, tüm dünyanın iştahını kabartıyor ama İran ekonomisi, aynı zamanda birçok alanda rakip olma potansiyeli de taşıyor. Pazarı tanımak, geleceğe yönelik sağlıklı öngörülerde bulunmak için, iyi bir aşamada olduğumuzu düşünüyorum. İranlı muhataplarımızla görüşmelerimizde, Türkiye plastik sektörüne destek vereceklerini söylüyorlar. Şimdi bu potansiyeli işe dönüştürme zamanı."
 
Türkiye'den 30'a yakın firmanın katıldığı İranplast fuarı, sektörün en çok plastik ürün ihracatı gerçekleştirdiği ülkelerden olan İran pazarının daha iyi değerlendirilmesi açısından da önem taşıyor.