20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Üretici toprağı ekerken harcayıp, hasatta ödüyor

VakıfBank, TarımKart ile üreticiye, hasat döneminde borcunu ödeme imkanı sunuyor. TarımKart ayrıca, mazot, tohum ve gübre gibi her türlü tarımsal girdi alımında üreticilere altı aya kadar faizsiz dönem avantajı da sağlıyor.

16 Kasım 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Üretici toprağı ekerken harcayıp, hasatta ödüyor

VakıfBank TarımKart, mazot, tohum ve gübre gibi her türlü tarımsal girdi alımında üreticilere altı aya kadar faizsiz dönem avantajı sağlıyor. Ayrıca borcunu da hasatta ödeme imkanı sunuyor. VakıfBank Genel Müdür Yardımcısı Ersin Özoğuz, üreticilere desek vermeye devam edeceklerini belirterek “Bitkisel üretim, süt ve besi hayvancılığı, arıcılık, seracılık, balıkçılık, kümes hayvancılığı gibi tüm faaliyetlere göre özel olarak geliştirdiği kredi ve diğer bankacılık hizmetleri ile çiftçilere destek veren VakıfBank, yılda bir ödemeli TarımKart ile Pankobirlik ve tarım kredi kooperatiflerinin yanı sıra akaryakıt, yem ve gübre bayisi gibi 3 binin üzerinde anlaşmalı üye işyerinde avantajı sağlıyor” diye konuştu.

KÖY KÖY DOLAŞILDI

TarımKart’ı üreticilerin kullanımına sundukları tarihten bu yana binden fazla köye ziyaret gerçekleştirdiklerini dile getiren Özoğuz, “Yoğun ve keyifli geçen köy ziyaretleri sonucunda çiftçilerimizin ilgisi ve VakıfBank’a duyduğu güven ile 10 binlerce çiftçimize kart teslimi gerçekleştirdik. TarımKart sahibi üreticilerimiz, yaygın üye işyerlerimiz sayesinde yurdun dört bir yanında faizsiz dönem avantajıyla mazot, tohum, gübre ve yem gibi her türlü tarımsal girdiyi çok uygun şartlarda alıyor. Ziraat odaları, süt ve damızlık birlikleri, kırmızı et üreticisi birlikleri ve pancar kooperatifleri gibi üretici örgütleriyle güzel işbirliklerimiz oldu. Görüşmelerimiz, çiftçinin sorunlarını daha yakından öğrenme fırsatı sağlıyor. Bitkisel üretimde ekim ayı ile birlikte yeni sezon başladı. Çiftçilerimizin nakit ihtiyaçlarının arttığı bu dönemde TarımKart ve kredi seçeneklerimiz ile üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

AİLE BİREYLERİNE EK KART İMKANI

VakıfBank TarımKart sahibi üreticiler, anlaşmalı üye işyerlerinde faizsiz dönem avantajıyla tarımsal girdi alışverişi yanı sıra tüm banka ATM’lerinden nakit çekimi yapabiliyor. Üreticiye ödemede de kolaylık sağlayan VakıfBank, üreticiye herhangi bir masraf ödemeden borcunu erken ödeme imkanı sağlıyor. Ayrıca çiftçiler, kart ödeme dönemini hasat veya gelir elde ettiği döneme göre esnek bir şekilde özel olarak belirleyebiliyor, asgari ödeme tutarını ödeyip kalan borcunu bir sonraki yıla bırakabiliyor. Üreticiler, VakıfBank’ın TarımKart ile sunduğu yılda bir ödeme imkanı ile SGK, BAĞ-KUR, elektrik, telefon ve su gibi ödemelerini hasat zamanında yapabiliyor. Bankacılık işlemlerini aile bireyleri veya çalışanları adına ek kart çıkarabilerek yapan üreticiler, işlerinin başından ayrılmadan finansal ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.