19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

2018 Niyazi Mısri yılı ilan edilmeli

Tasavvuf araştırmacısı Dr. Mustafa Tatcı, 2018’in büyük mutasavvıf Niyasi Mısri’nin doğumunun 400. yılı olduğunu hatırlatarak, gelecek yılın Niyazi Mısri yılı olarak ilan edilmesini istedi.

22 Mart 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
2018 Niyazi Mısri yılı ilan edilmeli

2018 yılı, Malatya’da doğan, Diyarbakır, Mardin, Kerbela, Şam ve Kahire’de eğitim gören, Rodos ve Limni adalarında sürgün hayatı yaşayan, büyük tasavvuf alimi Niyazi Mısri’nin doğumunun 400’üncü yılı. Bu nedenle Gazi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi ve tasavvuf araştırmacısı Dr. Mustafa Tatçı, 2018’in Niyazi Mısri yılı ilan edilmesinin isabetli olacağını söyledi.  Niyazi Mısri’nin Türk tasavvuf kültürü ve hayatındaki yeri hakkında açıklama yapan Tatcı, “Mısri anlaşılacağı üzere yaşadığı dönemden bugüne kadar irfani düşüncedeki yeriyle, edebiyat, fikir ve estetik tarihimizde bıraktığı ve halan yaşayan tesirleriyle incelenmesi ve dünyaya mal edilmesi gereken bir kişidir.” 

YUNUS EMRE’DEN SONRA

“Edebiyat tarihimizde en çok okunan, yazılan ve yaygın hale gelen ilahiler ona aittir. Kültür tarihimizde Yunus Emre’den sonra bestelenen en fazla ilahi ona aittir.” diye konuştu.