20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

3. Necip Fazıl ödülleri: Jüri üyeleri ilk toplantısını ESMEDYA binasında yaptı

Star Gazetesi tarafından bu yıl 3'üncüsü verilecek olan Necip Fazıl Ödülleri jürisi ilk toplantısını ESMEDYA merkez binasında yaptı. Her yıl kültürel zenginliğimize katkı sağlayan eserlere ve kişilere verilen necip fazıl ödüllerinin sahipleri önümüzdeki günlerde açıklanacak.

1 Ekim 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:

Star Gazetesi tarafından bu yıl 3'üncü kez verilecek olan Necip Fazıl Ödüllerinin jürisi ilk toplantısını ESMEDYA merkez binasında yaptı.

Yazar Beşir Ayvazoğlu, prof. Dr. Turan Karataş, prof. Dr. Hicabi Kırlangıç, prof. Dr. M. Fatih Andı, Şair Osman konuk ve Cumhurbaşkanlığı Sosyal Ve Kültürel İşleri Başkanı Nurcan Yurdakul'dan oluşan jüri, edebiyat ve kültür alanında geçen yıla damga vuran eser ve isimleri değerlendirmek üzere bir araya geldi. Necip Fazıl Ödülleri her yıl şiir, hikâye, araştırma tercüme veya jürinin belirlediği diğer alanlarda kültürel zenginliğimize katkı sağlayan eserlere ve kişilere veriliyor. Necip Fazıl saygı ödülü ise, geçmişten günümüze eserleri ve fikirleriyle topluma ışık tutmuş, edebiyat ve sanat hayatımız adına önemli çalışmalara imza atmış duayen isimlere takdim ediliyor. 

 

 

 

Eserleri ve fikirleriyle nesillere öncülük eden büyük sair ve fikir adamı Necip Fazıl'ın kültürel ve manevi mirasını gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla ilki 2014 yılında verilen Necip Fazıl Ödülleri şiirde Hüseyin Atlansoy, hikâyede Güray Süngü, fikir araştırma'da Gülru Necipoğlu, İsmail Erünsala verilmişti. Saygı ödülü İse Nuri Pakdil'e takdim edilmişti.

 

 

Geçen yılın necip fazıl ödülleri ise şiirde Cevdet Karal, hikayede Sibel Eraslan, fikir araştırmada İlhan Kutluer, tercümede Senail Özkan'a verilirken saygı ödülü Rasim Özdenören'in olmuştu.