20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

3'üncü Necip Fazıl Ödülleri'ni kazanan isimler belli oldu

Star Gazetesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliği ile bu yıl 3'üncüsü verilecek olan Necip Fazıl Ödülleri'ni kazanan isimler belli oldu.

7 Ekim 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Türk şiiri ve düşünce dünyasının tartışmasız en büyük isimlerinden biri olan Necip Fazıl Kısakürek’in manevi ve kültürel mirasını yaşatmak için iki yıldır Star Gazetesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliği ile verilen Necip Fazıl Ödülleri'nin üçüncüsü sahiplerini buldu.
 
İŞTE ÖDÜLÜ KAZANANLAR
 
* Necip Fazıl Şiir Ödülü: Ebubekir Eroğlu
 
* Necip Fazıl Hikaye-Roman Ödülü: Cihan Aktaş
 
* Necip Fazıl Fikir ve Araştırma Ödülü: Yaşar Çağbayır
 
* Necip Fazıl İlk Eserler Ödülü: Emel Özkan ve Mustafa Çiftçi
 
* Necip Fazıl Saygı Ödülü: Mustafa Kutlu
 
 
Necip Fazıl Ödülleri jürisinde Beşir Ayvazoğlu, Fatih Andı, Hicabi Kırlangıç, Nurcan Yurdakul , Osman Konuk ve Turan Karataş yer aldı.
 
Necip Fazıl Ödülleri her yıl şiir, hikâye, araştırma tercüme veya jürinin belirlediği diğer alanlarda kültürel zenginliğimize katkı sağlayan eserlere ve kişilere veriliyor. Necip Fazıl Saygı Ödülü ise, geçmişten günümüze eserleri ve fikirleriyle topluma ışık tutmuş, edebiyat ve sanat hayatımız adına önemli çalışmalara imza atmış duayen isimlere takdim ediliyor. 
 
Eserleri ve fikirleriyle nesillere öncülük eden büyük sair ve fikir adamı Necip Fazıl'ın kültürel ve manevi mirasını gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla ilki 2014 yılında verilen Necip Fazıl Ödülleri şiirde Hüseyin Atlansoy, hikâyede Güray Süngü, Fikir Araştırma'da Gülru Necipoğlu, İsmail Erünsal'a verilmişti. Saygı Ödülü İse Nuri Pakdil'e takdim edilmişti. 
 
Geçen yılın necip fazıl ödülleri ise şiirde Cevdet Karal, hikayede Sibel Eraslan, fikir araştırmada İlhan Kutluer, tercümede Senail Özkan'a verilirken Saygı Ödülü Rasim Özdenören'in olmuştu.