25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Ağlayabilseydiniz anlayabilirdiniz!

İBB Şehir Tiyatroları, Necip Fazıl Kısakürek’in “Reis Bey” adlı oyunu tiyatroseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Oyun 7-8-9 Aralık tarihlerinde Üsküdar Müsahipzade sahnesinde.

7 Aralık 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Ağlayabilseydiniz anlayabilirdiniz!

Yalnız yaşayan ve katı kuralları olan bir ağır ceza hakiminin karar vermek durumunda olduğu bir dava karşısındaki dönüşümünü anlatan ‘Reis Bey’ oyunu, İBB Şehir Tiyatroları tarafından sahnelenmeye devam ediyor. Necip Fazıl Kısakürek’in 1960 yılında yazdığı eser, merhametle yüzleşme bağlamında derin detaylar içeriyor. “Her insanın içinde aynı anda bir hâkim, bir savcı ve bir avukat vardır ve hayatın akışı sırasında rastladığı her türlü olayda bunlardan biri harekete geçer; hüküm verir, suçlar ya da savunmaya geçer” diyen oyunun yönetmenliğini Şükrü Türen üsteleniyor. 

VİCDAN HESAPLAŞMASI

İdama mahkum ettiği bir gencin ‘Ağlayabilseydiniz anlayabilirdiniz’ sözleri kulaklarından hiç silinmeyen ağır ceza hakiminin vicdan hesaplaşması olan “Reis Bey’in yönetmeni Türen, tiyatronun sadece hoşça vakit geçirmek için bir yer olmadığını söylüyor. Türen “Reis Bey’in iç hesaplaşmalarına insanların şahitlik etmesini istiyorum” diyor. Reis Bey’de Berrin Koper, Caner Bilginer, Ceysu Aygen başta olmak üzere çok sayıda oyuncu rol alıyor.