19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

DT Sivas Kongresi’ni çalışacak

Devlet Tiyatroları, Sivas Kongresi ve Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. yılına yönelik özel projelere hazırlanıyor. 

5 Eylül 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
DT Sivas Kongresi’ni çalışacak

Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürü Mustafa Kurt, yeni sezon hazırlıklarıyla ilgili bilgiler verdi. Kurt, bu sene 99. Yılı kutlanan Sivas Kongresi ile ilgili hazırlık yaptıklarını söyledi. Yılbaşından sonra hayata getirilecek proje, Kongre’nin 100. yılına yetiştirilmiş olacak. Proje kapsamında ayrıca Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışı da konu edilecek. Aynı zamanda unutulmaya yüz tutmuş Türk masalları için de bir çalışma yürüteceklerini bildiren Kurt, “Türk masallarını hem yurt içi hem de yurt dışında anlatacak bir ekip oluşturduk. 

İzmir Devlet Tiyatrosunca yapılan Türk masallarından oluşan bir oyunumuz var.” diye konuştu. Bu sezon Necip Fazıl Kısakürek’in Reis Bey adlı unutulmaz eserini de seyirciyle buluşturacak olan DT, 2018 Troya Yılı dolayısıyla da bir gösteriye hazırlanıyor. ‘Nöbetçi Tiyatro’ uygulamasına da devam edecek olan DT, uyuşturucu bağımlılığına dikkat çeken “Yarınlara Geç Kalmadan” isimli oyunun Türkiye turnesini de sürdürecek. 

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ DE VAR  

Devlet Tiyatroları “Tır Tiyatrosu” projesi ile köylere de tiyatro oyunlarını taşıyacak. DT’nin tiyatro oyunlarının yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri de hayata geçirilecek. DT Genel Müdürü Mustafa Kurt, “Yeni bir sosyal sorumluluk çalışması olarak ‘Kamyon, Tır Tiyatrosu’ projesini hayata geçireceğiz. Projeyle Devlet Tiyatrolarının ulaşamadığı köylere, küçük yerlere ulaşıp, oradaki çocuklarımıza, gençlerimize de tiyatro oyunları sahnelemeyi amaçlıyoruz. Bu ‘gezici tiyatro’ gibi hareket edecek bir proje” dedi.