24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

'Emeğin Serüveni' sergisi sanatseverlerle buluştu

“Dün-Bugün-Yarın/ Emeğin Serüveni” sergisi, sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Zanaat, sanat ve tasarımı bir araya getiren sergi 25 Şubat'a kadar Beşiktaş Deniz Müzesi'nde ziyaret edilebilecek.

STAR16 Ocak 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
'Emeğin Serüveni' sergisi sanatseverlerle buluştu

“Dün-Bugün-Yarın/ Emeğin Serüveni” sergisi, sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Akademisyen tasarımcıların danışmanlığında, İSMEK’in tecrübeli eğitmen ve öğrencilerinden oluşan ‘İSMEK Fokus Grup Tasarım Atölyesi’nin çalışmaları, Deniz Müzesi’nde sergileniyor. Zanaat, sanat ve tasarımı bir araya getiren “Dün-Bugün-Yarın/ Emeğin Serüveni” sergisi, geleneksel ile çağdaşı buluşturuyor. Üç bölümden oluşan sergi, 25 Şubat’a kadar ziyaret edilebilecek.

İSMEK, sanat eğitimlerindeki 22 yıllık deneyimiyle “Dün-Bugün-Yarın/ Emeğin Serüveni” adlı bir sergi gerçekleştirdi. 5 Ocak’ta Deniz Müzesi’nde açılan sergi, 4 aylık hummalı bir çalışma sonucu ortaya çıktı. İSMEK’in 83 tecrübeli eğitmeni ve 34 öğrencisi tarafından Yıldız Teknik ve Bilgi üniversitelerinin akademisyen tasarımcılar danışmanlığında 128 eser üretildi. Sergi için atölyede hat, tezhip, seramik, katı gibi geleneksel pek çok sanat, çağdaş tasarımlarla buluşturularak çok özgün eserler ortaya konuldu.

 “Tasarım Şehri”nin ilk sergisi

İSMEK’in “Dün-Bugün-Yarın/ Emeğin Serüveni” sergisi, İstanbul’un UNESCO tarafından onaylanan “Tasarım Şehri” unvanını almasının ardından zanaat, sanat ve tasarımı birlikte ele alan ve ortaya konan müşterek emeğe vurgu yapan ilk sergi olması bakımından da büyük önem taşıyor.

Serginin küratörlüğünü Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nden Doç. Dr. Seza Sinanlar Uslu, Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nden Aslı Kıyak İngin ve Ayşenaz Toker yaptı. İSMEK’li sanatkârlar tarafından, zanaat ile sanatı buluşturan 27 farklı branşın birbiriyle harmanlandığı sergide tasarım eserler oluşturuldu.

Emeğin serüveni bu sergide

“Dün-Bugün-Yarın” üst başlığı altında “emeğin serüveni”ni konu alan sergi için, inovatif bir yaklaşımla modern tasarımlar gerçekleştirerek, bugünün ve geleceğin dünyasına hitap eden eserler hazırlandı. Üç bölüm halinde kurgulanan serginin ilk bölümü olan “Dün”; bozulmasını hiç istemediğimiz, bizi biz yapan ve geleceğe taşımak istediğimiz geleneksel değerlerimizden örnekleri sunuyor. “Bugün”de ise sanatkârlarımızın ustalıklarını sergiledikleri dün ile bugün arasında köprü kuran tasarımlar yer alıyor. Serginin üçüncü ve son bölümü olan “Yarın” ise sanatseverlere, İSMEK Fokus Grup Tasarım Atölyesi’nin süreç ve sonuç ürünlerini kapsayan çalışmalarına tanıklık etme fırsatı sunuyor. Her bir tasarım, sanatkârlarımızın geleneğe bağlı kalarak gelecekte neler üretebileceğine dair fikir veriyor.

Beşiktaş Deniz Müzesi’ndeki sergi, 25 Şubat’a kadar ücretsiz ziyaret edilebilecek.