26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

En sanatsal İiftar

İstanbul’daki Haliç Kongre Merkezi’nde verilen iftara Orhan Gencebay-Sevim Emre, Hülya Koçyiğit, Necati Şaşmaz, Uğur-Çiçek Derman, Beşir Ayvazoğlu ve Doğan Hızlan’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı ve yazar katıldı.

14 Haziran 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
En sanatsal İiftar

Sanat dünyası, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş tarafından verilen iftar yemeğinde bir araya geldi.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş tarafından İstanbul’daki Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen iftara sinema, tiyatro, edebiyat, müzik, mimari dünyasından pek çok sima katıldı. İftara katılanlar arasında Orhan Gencebay, Hülya Koçyiğit, Necati Şaşmaz, Hülya Yazıcı, Mustafa Erdoğan, Coşkun Sabah, Beşir Ayvazoğlu, Uğur ve Çiçek Derman’ın da aralarında bulunduğu yüzlerce sanatçı, yayıncı ve yazar yer aldı. Bakan Numan Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada “Türkiye gibi iddialı büyük ülkelerin, gerçekten kendi milli kültürel bağımsızlıklarını kazanamadıkları sürece ekonomi, siyaset ve teknoloji alanında da bağımsız olmaları mümkün değildir” dedi. Kurtulmuş, Türkiye’nin sahip olduğu kültürel değerlerin zenginliği ve çeşitliliğine vurgu yaparak, Türkiye’nin bir vatandaşı olmaktan dolayı onur ve gurur duyduğunu söyledi. 

Karahan’dan Makber

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu’nun müzik dinletisi yaptığı etkinlikte, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan da güftesi Abdülhak Hamid Tarhan’a, bestesi Hafız Burhan’a ait “Makber”i seslendirdi.