25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Filmekimi’nde Oscar hasadı

Akademi Ödülleri için yarışacak filmlerin boy göstereceği Filmekimi’nin biletleri 1 Ekim’de satışta. 7-16 Ekim’de başlayacak festivalde Oscar adayı 12 film gösterilecek.

29 Eylül 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Filmekimi’nde Oscar hasadı

Bu yıl 15. kez düzenlenen Filmekimi’nde, Oscar’a aday olan 12 film gösterilecek. İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 15. kez düzenlenen Filmekimi, 7-16 Ekim’de sinemaseverlerle buluşacak. Filmekimi, dünya festivallerinde gösterilmiş, ödüller almış, eleştirmenlerin ve izleyicilerin ilgisini çekmiş ve merakla beklenen yeni yapımları içeren programıyla İstanbul dışında da ekim ayı boyunca gösterimlerine devam edecek.     

HANGİ FİLMLER VAR

- Xavier Dolan’ın Cannes Film Festivali’nde Büyük Ödül ve Ekümenik Jüri Ödülü kazanan ve Kanada’dan Oscar adayı olan son filmi It’s Only the End of the World / Alt Tarafı Dünyanın Sonu 15. Filmekimi’nde yer alıyor.

-Mısır’ın Oscar adayı olan Clash / Çatışma, 2013 Mısır Askerî Darbesi sırasında geçen bir hikâye anlatıyor.

- Bir boksörün hikayesine odaklanan Olli Maki’nin En Mutlu Günü Finlandiya’nın Oscar adayı.

- Hollandalı Paul Verhoeven Fransa’da çektiği yeni filmi Elle’nin başrolünde Isabelle Huppert var.

-Toni Erdmann, Almanya’nın Oscar adayı.

-Asghar Farhadi imzalı The Salesman / Satıcı günümüz Tahran’ından bir           kesit.

- Filmekimi’nde yer alan diğer Oscar adayı filmlerden ‘Yerçekimi’ Meksika, Sieranevada Romanya, Karanlık Görev Güney Kore, Pedro Almodovar’ın 20. filmi Julieta, İspanya, My Life as a Courgette / Kabakçığın Hayatı İsviçre ve İran-Irak savaşını konu alan Under the Shadow / Korkunun Gölgesi İngiltere’nin Oscar adayı.