25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Folkart Ana Sponsorluğu’nda Senfoni’den sanat dolu gece

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın (İzDSO), Mart ayı ilk konserine İtalyan Şef Antonio Pirolli ile Viyolonsel Sanatçısı Poyraz Baltacıgil konuk oluyor. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde 3 Mart Cuma gecesi Folkart’ın Ana Sponsorluğu’nda gerçekleşecek konser saat 20.30’da başlayacak.

MUAMMER BAŞKAN-İZMİR28 Şubat 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Folkart Ana Sponsorluğu’nda Senfoni’den sanat dolu gece

talya’nın yetiştirdiği dünyaca ünlü şef  Antonio Pirolli  yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'na solist olarak viyolonsel sanatçısı Poyraz Baltacıgil eşlik edecek. Programda R. Schumann“Viyolonsel Konçertosu” ile F.Mendelssohn“4 numaralı İtalyan Senfonisi seslendirilecek. Bu konserin biletleri internet üzerinden (www.biletinial.com),  Alsancak ve Karşıyaka D&R’lar ve konserin yapılacağı  Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nden Cuma günü konser saatine kadar alınabilir.
        
Antonio PİROLLİ(ŞEF)

Roma’da doğan Antonio Pirolli Roma ‘’SantaCecilia’’  Konservatuvarı’nın piyano, kompozisyon, koro ve orkestra yönetimi bölümlerinden pekiyi dereceyle mezun oldu.  Zoltan Pesko, Vladimir Delman ve RudolfBarshai ile çalışan Pirolli, 1987 yılında ‘’3. Arturo Toscanını Şeflik Yarışması’’ndaüçüncülük ödülünü kazandı. Türkiye’ye geldiğinden itibaren 1995-2000 yılları arasında Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin, 2002-2005 yılları arasında İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin Genel Müzik Direktörlüğü görevini yürüttü. Çok geniş bir opera ve senfoni repertuvarına sahip olan Pirolli, dünyanın en önemli opera, senfoni orkestralarına ve festivallerine davet edilmektedir.

Poyraz BALTACIGİL(Viyolonsel)

1994 yılında İstanbul'da doğdu. Müziğe 5 yaşındayken kemanla başladı, daha sonra 2000 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda  yarı zamanlı olarak Hakkı Öztürk ile viyolonsel çalışmaya başladı.
Sanatçı 2011 yılında Bulgaristan’daki “International Competition  Young Virtuosos” yarışmasında üçüncülük, 2014 yılında ise Natalia Gutman’ın jüri başkanı olduğu “Benyamin Sönmez Ulusal Çello Yarışması”nda birincilik ödülünü kazanmıştır, ayrıca Andante Dergisi'nin her sene düzenlediği Donizetti Müzik Ödülleri'nin altıncısında, "Yılın En İyi Genç Müzisyeni" ödülüne layık görülmüştür.
Baltacıgil, Jean Guihen Queyras'ın master öğrencisi olarak, Almanya'nın Freiburg Müzik Yüksekokulu'nda eğitimine devam etmektedir.