25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

‘Güzel Türkiyem’ sanatseverlerle buluştu

İstanbul-Rusya ve komşu ülkeler girişimciler (İstanbul-RusKom) derneğinin desteğiyle yürütülen uluslararası sanat projesi olan 'Güzel Türkiyem' farklı ülkelerden Türkiye'yi seven sanatçıların (Rusya Federasyonu, Ukrayna, Kosova, Azerbaycan, Makedonya, Belarus, İngiltere) çalışmalarını sanatseverlerle buluşturdu.

17 Nisan 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
‘Güzel Türkiyem’ sanatseverlerle buluştu

'Güzel Türkiyem'de yer alan eserler, Türkiye'nin doğasının ve mimarisinin güzelliğini gösteriyor. Serginin katılımcıları, ülkelerinde bilinen profesyonel sanatçılar. Ayrıca üniversitelerde ve derslerde resim yapmayı öğretiyorlar. Bazıları Türkiye'de yaşıyor, bazıları işlerini yolladı veya projenin açılışına özel olarak ulaştı.  Sanatçılara ek olarak, Türkiye, Rusya ve Ukrayna'dan şairler projeye katılıyor.

Projenin misyonu sadece Türk ve yabancı sanatçıların gözüyle doğanın, mimarinin güzelliğini göstermekten öte, insanlara estetik zevk ve pozitif enerji getirmek.

15 Nisan'da açılan Sultan Ahmet semtindeki AND Otel'deki sergi, projenin üçüncü sergisi olma özelliği taşıyor. Maltepe'de Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde ilk kez görücüye çıkan serginin, ikincisi Fatih Anemas galerisinde yapıldı. 

Sanat küratörü Cornelia Margan çalışma hakkında şunları söyledi: "Sanatımdaki projenin fikri, bu güzel ülkede seyahat edip, her şehir yenilikçiliği ve başkalarına karşı olan benzerliğiyle olmaması şaşırdı. Türkiye'nin her bölgesinin güzelliğini , eşsiz tarihi, doğa ve mimari güzelliklerini sanat aracılığıyla göstermek Böylece projemiz "Güzel Türkiye" ortaya çıktı. Bu güzel ülkenin izlenimlerini paylaşmak isteyen sanatçıları ve şairleri bir araya getirdi.Proje büyüyecek, gelişecek, yeni şehirleri kapsayacak. Resim ve şiirimizi tanımak için mümkün olduğunca çok insanı görmek, pozitif sanatımızla ülkemizin güzelliğini göstermek isteriz."