16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

İHL'de resim sevdası 'Gül ve Bülbül' sergisine dönüştü

Fatih İmam Hatip Ortaokulu bünyesinde çalışmalarını sürdüren Ertuğrul Çakır Atölyesi'nin Fatih'te Sanat Var sloganıyla düzenlediği sergilerin dördüncüsü 'Gül ve Bülbül' temasıyla 8 Haziran'da Fatih Belediyesi Fuayesi'nde açıldı.

9 Haziran 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
İHL'de resim sevdası 'Gül ve Bülbül' sergisine dönüştü
Son yıllarda İmam Hatip okullarında gerçekleştirilen sanat faaliyetleri büyük beğeni topluyor. Bu çalışmaların son örneği de Fatih İmam Hatip Ortaokulu bünyesinde çalışmalarını sürdüren Ertuğrul Çakır Atölyesi'nin Fatih'te Sanat Var sloganıyla düzenlediği sergiler.
 
Dördüncüsü dün Fatih Belediye Binası fuayesinde açılan sergi 10 Haziran'a kadar görülebilecek. Elli eserin yer aldığı "Gül ve Bülbül" temalı sergi, genç sanatçı adaylarının Selçuklu ve Osmanlı mimarisindeki geometrik desenler ile Türkiye coğrafyasındaki kuşları buluşturduğu özel tasarımlardan oluşuyor. Sergiye katılan tüm öğrencilere bu yıl ilk kez eğitmenleri Ertuğrul Çakır'ın tasarladığı ödüller de verildi.  
 
ORTAÖĞRETİMDEN PROFESYONEL SERGİ
 
Dört yıldır imam hatip okulundaki resim atölyesinde öğrencileri 'sanat' eğitimi veren Ertuğrul Çakır, resim sanatına en mesafeli gibi görünen bir çevrede önyargıları kıran çalışmalara imza atıyor. Öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkarmak için çaba harcayan Çakır, her yıl farklı konseptler oluşturarak hem geleceğin sanatçıları hem de sanatseverlerini yetiştiriyor. 
 
Beşinci sınıftan beri birlikte çalıştığı öğrencileri ile her yıl belli çizgileri olan çok ciddi sergiler gerçekleştirdiğini anlatan Ertuğrul Çakır, bugüne kadar yaptıkları çalışmaları "İstanbul'da kendi yaş seviyesinde iddialı olabilecek sayılı sergilerden birini gerçekleştiriyoruz. Dört yıl önce Fatih'te sanat, resim olur mu, yapılabilir mi tavrının olduğunu hissediyordum. Ben de Fatih'te sanat var mottosuyla yola çıktım. Osmanlı'dan Günümüze Seyyar Satıcıları konu edinen bir sergimiz oldu. Gölge sanatı ve minyatürden etkilenip kendi özgün eserlerimizi ürettik. Geçen sene memleket konulu sergimiz vardı. Türkiye'deki bir çok ili konu edindik. Bu sene başlığımız Gül ve Bülbül." sözleriyle özetledi. 
 
Çakır, eserlerin ortaya çıkış aşaması ile ilgili olarak ise şu bilgileri verdi: 
 
"Çocuklar eserlerini kendileri tasarlıyor. Çok sağlam araştırmalar yapıp, sunumlar gerçekleştiriyoruz, tartışıyoruz üzerine. Bu sene Selçuklu ve Osmanlı'dan yola çıktık. Selçuklu'da mimari yapıların üzerindeki geometrik motifleri aldık. Selçuklu yıldızını, Selçuklu kartalını aldık. Osmanlı'dan da ağırlıkla padişah kaftanları üzerindeki motifleri seçtik. Osmanlı'yı ve İstanbul'u simgelediği için laleyi çok kullandık. Karanfil de var. Çocuklarla bu çalışmamızda bir de Türkiye Cumhuriyeti coğrafyasında bulunan kuşları araştırdık; her bir öğrencinin resminde ayrı bir kuş var. Kimisi realist çalıştı kimi kuşunu stilize etti. Öğrencileri bu konuda rahat bıraktım. Bire bir kopyalamak yerine kimisi laleyi kuşa, kimi kuşu laleye çevirdi. Bir de çalışmalarımızda Türkiye'ye ya da dünyaya mâl olmuş belli bir sanatçının ışığında ilerlemeyi seviyorum. Bu sene Hollandalı ressam Escher'di belirlediğimiz isim. Escher'i inceledik, tartıştık, felsefesini anlamaya çalıştık. Oradan yola çıkarak çok güzel stilize çalışmalar ortaya çıktı."