18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

İstanbul’da kültür sanat buluşması

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla, Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından “Kültür Sanat Buluşmaları” etkinliğinin ikincisi önceki akşam İstanbul’daki Sepetçiler Kasrı’nda gerçekleşti.

27 Şubat 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
İstanbul’da kültür sanat buluşması

Ankara’da kurulan Kültür Sanat Muhabirleri Derneği’nin Başkanı İbrahim Gökdemir’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe, AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu, Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı ve Türk sanat müziği sanatçısı Necmettin Akben, Mimar Vural Karahan, Telif Hakları Daire Başkanı Sanem Arıkan, Oyuncu ve Yapımcı İhsan Karademir, sinema oyuncuları Yasemin Tunca, Duygu Çelebi, Sedat Bilenler Ferdi Sancar, Alper Alp, Gökçe Balıker, Yakup Yavru, senarist Kadir Maraşlı katıldı.

GÜNDEM KONUŞULDU

Buluşmada, Türkiye’nin kültür ve sanat gündemi değerlendirildi. Hamdi Turşucu, Türkiye’nin yayıncılık sektöründe dünyada yükselen bir yıldız olduğunu, ancak bundan sonra ‘okuma kalitesi’nin artması için de çaba harcamak gerektiğini söyledi.Turşucu, önümüzdeki günlerde İstanbul’da düzenlenecek olan 3. Milli Kültür Şurası’nda kültür ve sanat dünyasının sesine kulak verileceğini ve şuradan çıkacak sonuçların değerlendirileceğini de sözlerine ekledi. Buluşmada, Türkiye’nin sanat politikalarında yeni düzenlemelere ihtiyaç olduğu dile getirildi.