16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

İzmir Avrupa Caz Festivali'nin afişi Erzurum'dan

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nın (İKSEV) düzenlediği 16. Caz Afişi Yarışması'nı, Erzurum'dan katılan Özlem Yılmaz'ın afişi kazandı.

DHA13 Ocak 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
İzmir Avrupa Caz Festivali'nin afişi Erzurum'dan

İKSEV'in açtığı '16. Caz Afişi Yarışması' sonuçlandı. Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Yüksek Lisans Öğrencisi Özlem Yılmaz'ın çalışması 25. İzmir Avrupa Caz Festivali'nin afişi olarak seçildi. Prof. Dr. Hakan Ertep, Cihangir Elmaskaya, Maksude Kılıç, Kutsal Lenger, Hüseyin Ekinciler, Okan Özgen ve Ayşe Tatari'den oluşan seçici kurul, ikinciliği Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü son sınıf öğrencisi Beyza Kara, üçüncülüğü ise İstanbul Şehir Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü Öğrencisi Melih Kızıl'ın çalışmalarına verdi. Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Yüksek Lisans Öğrencisi Leyla Yaramış ve Grafik Sanatçısı Gökhan Pahlı'nın afişileri ise Jüri Özel Ödülüne layık görüldü.

16. Caz Afişi Yarışmasına Türkiye'nin hemen her yerinden 300 afiş katıldı. 9 afiş şartnameye uymadığı gerekçesi ile diskalifiye edildi.

Ödüllü afişlerle birlikte toplam 28 afiş 25. İzmir Avrupa Caz Festivali süresince Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde sergilenecek. Ödüller ve katılım belgeleri Festival'in açılış konserinden önce verilecek.