20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

“Kan Kırmızı” sergisine yoğun ilgi

Folkart Gallery’nin ev sahipliğini yaptığı dünyaca ünlü şair Adonis ve ressam Habip Aydoğdu’nun eserlerinin yer aldığı Kan Kırmızı sergisini açıldığı günden bu yana 10 binden fazla kişi ziyaret etti.

MUAMMER BAŞKAN-İZMİR6 Aralık 2016 Salı 07:00 - Güncelleme:
“Kan Kırmızı” sergisine yoğun ilgi

Kan Kırmızı isimli sergi ile 2016-2017 sergi sezonunu açan Folkart Gallery, yoğun ilgi görüyor. Dünya edebiyatının yaşayan en önemli şairlerinden Adonis ile Türkiye sanatında kendine özgü, farklı bir yer edinen Habip Aydoğdu’nun bir araya geldiği “Kan Kırmızı” sergisini bir ayı aşkın sürede yaklaşık 10 binden fazla kişi ziyaret etti. Ekim ayının sonunda açılan “Kan Kırmızı” isimli sergi, 25 Aralık 2016 tarihine kadar Folkart Gallery’de ziyaret edilebilecek.

Folkart Gallery Genel Koordinatörü Fahri Özdemir, Folkart Gallery’nin açılışından bu yana henüz 22 ayı geride bıraktığına işaret ederek, çok genç bir sanat galerisi olduğunu söyledi. Kan Kırmızı sergisi öncesinde 70 bin civarında ziyaretçiyi ağırladıklarını belirten Özdemir, son sergileri ile birlikte bu rakamın 80 bini geçtiğini kaydetti.
Özdemir, “Kan Kırmızı sergimizi ilk bir ayı aşkın süreçte yaklaşık 10 binden fazla kişi ziyaret etti. Böylece açılışımızdan bugüne Folkart Gallery’de 80 bin aşkın ziyaretçimizi misafir etmiş olduk. Bu rakamları yeterli görmüyoruz. Önümüzdeki süreçte bu rakamın daha da artacağına inanıyoruz” dedi.

Folkart Towers B Kule’deki Folkart Gallery ziyaretçileri arasında İzmirli sanatseverlerin yanı sıra başka şehirlerden gelen binlerce ziyaretçi bulunduğuna işaret eden Özdemir, “Ziyaretçilerimiz arasında öğretim üyelerinden üniversite öğrencilerine kadar çok farklı kesimler yer alıyor. Özellikle son sergimizi ziyaret etmek için gelen yurtdışı misafirlerimiz de oldu. İlginin önümüzdeki günlerde daha da yoğun olacağını öngörüyoruz” diye konuştu.

Fahri Özdemir, 13 Ocak’ta açılacak yeni bir sergi için hazırlıklarının sürdüğünü belirterek, “Şuana kadar ziyarete açılmış en kapsamlı Bedri Rahmi Eyüboğlu sergisi için hazırlıklarımız sürüyor. Sanatseverler bu çok özel sergimizi önümüzdeki Ocak ayının ortasından itibaren ziyaret edebilecekler” şeklinde konuştu.

SERGİ HAKKINDA

“Kan Kırmızı” sergisinde, yazı, şiir ve imgenin; renk, ses ve sözün buluştuğu çok boyutlu eserler sergileniyor. Folkart Gallery’de açılan Kan Kırmızı isimli sergi için dünyaca ünlü Suriyeli şair Adonis ile ünlü ressam Habip Aydoğdu, bir yıldan fazla bir süre birlikte çalıştı. Yapılan çalışmalar ışığında Adonis’in şiirleri, Aydoğdu’nun tuvallerine yansırken; tuvallerdeki eşsiz resimler de Adonis’in dizelerini şekillendirdi. Sergide 20 yağlı boya, 3 obje ve 34 adette Adonis’in el yazması şiirleri yer alıyor. “Kan Kırmızı” isimli sergi 25 Aralık 2016 tarihine kadar Folkart Gallery’de ziyaret edilebilecek.