19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Kanadalı Hamlet geliyor  

Bu yıl 22. kez düzenlenen İstanbul Tiyatro Festivali 17 Kasım’da başlayacak. Yerli ve yabancı 24 tiyatro grubunun toplam 52 gösteriyle sanatseverleri selamlayacağı festivale Kanadalı Robert Lepage’ın Hamlet oyunu damga vuracak.  

7 Eylül 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Kanadalı Hamlet geliyor  

İstanbul Tiyatro Festivali 17 Kasım’da tiyatroseverlerle buluşacak. Festival programında, bu yıl yurt dışından 12 tiyatro ve dans topluluğunun gösterileri yer alacak. 2 hafta süresince gösterilerin yanı sıra pek çok yan etkinlik gerçekleşecek. 

Festivalin Zorlu PSM’de düzenlenen basın toplantısında konuşan İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, İKSV’nin sonbahar sezonuna yoğun bir  gündemle başladığını belirterek, “Gençlerin festivale erişimi kolaylaştırmak için İKSV Kültür-Sanat Kart gibi projeler yürütüyoruz. Ayrıca öğrenciler İstanbul Tiyatro Festivali biletlerini, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da 10 lira karşılığında alabiliyorlar” ifadelerini kullandı.      

BERKSOY’A ONUR ÖDÜLÜ

Törende festivalin Onur Ödülü’nü alan oyuncu Zeliha Berksoy da emsalsiz bir gece yaşadığını dile getirdi. Sanatçı 53 yıllık bir tiyatro hayatı olduğunu sözlerine ekledi. Berksoy’a ödülünü Eczacıbaşı takdim etti. 

Toplam 24 tiyatro, dans ve performans topluluğunun 52 gösterisinin sunulacağı festivalde okuma tiyatroları, söyleşiler, film gösterimleri, atölye çalışmaları ve ustalık sınıfları gibi yan etkinlikler de gerçekleştirilecek.      

Komik Tiyatro, Varoluş, PSS PSS, Amor, Fourfold, Hamlet I Collage, Beyaz Üzerine Beyaz, Gece Sempozyumu, Alarme ve Yu adlı yabancı yapımlar ile Yüzleşme, 45’lik, Kral Lear, Artık Bir Davan Var, Zebercet, Misafir, Yüz Yılın Evi, Gülünç Karanlık, Ruhiye, Do Ku Man, Sahibinin Sesi ve Timsah adlı yerli yapımlar festivalde tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.      

1 OYUNCU 11 KARAKTER

Festivalin ikinci onur ödülü ise Robert Lepage’ın “Hamlet I Collage” oyununda, Hamlet’in 11 karakterine yer veren, Rusya’nın önde gelen oyuncularından, aynı zamanda Theatre of Nations’ın sanat direktörü Evgeny Mironov’a takdim edilecek. Mironov’a ödülü, 22 Kasım’daki gösterinin ardından sunulacak.