18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Kitap fuarı yeniden Sultanahmet’te

Eski adıyla “Dini Yayınlar Fuarı” olarak bilinen Kitap ve Kültür Fuarı her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında kapılarını okura açtı.

17 Mayıs 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Kitap fuarı yeniden Sultanahmet’te

Diyanet Vakfı’nca düzenlenen fuarın İstanbul bölümü Ramazan’ın ilk günü açılırken Ankara’daki Fuar 22 Mayıs’ta okurları karşılayacak. Ancak hem İstanbul hem de Ankara’da gerçekleşen fuarın adresleri değişti. Kapılarını ilk kez 1983 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ndeki fuaye salonunda açan ve 1984 yılından bu yana da Ankara’da Kocatepe Camii avlusunda hizmet veren fuar, 22 Mayıs-10 Haziran tarihleri arasında Gençlik Parkı yakınındaki Melike Hatun Camii avlusunda kurulacak. İstanbul’da ise 37 yıl önce ilk kez Sultanahmet Cami avlusunda hizmet veren, 2010 yılında Beyazıt Meydanı’na taşınan kitap fuarı ise yeniden Sultanahmet’e geri döndü. Ayasofya Camii’nin Topkapı Sarayı’na giden güzergahında kurulan fuar, Ramazan  boyunca açık kalacak. Türkiye Diyanet Vakfı’ndan Fuar Koordinatörü Osman Sarıköse,  fuarın Beyazıt meydanındaki tadilatı nedeniyle Sultanahmet’e taşındığını söyledi. 

Hem Ankara, hem de İstanbul’daki fuar Kadir Gecesi’ne kadar açık kalacak. Fuar boyunca okur buluşması ile yazar sohbetleri gerçekleşecek.