19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Nüzhet Kutluğ Sergisi açıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ilk sergisini 1958 yılında bu kentte açan dünyaca ünlü ressam Nüzhet Kutluğ’un 1953 yılından bu yana çizdiği 43 resmin yer aldığı sergiye ev sahipliği yaptı.

DHA13 Ocak 2018 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Nüzhet Kutluğ Sergisi açıldı

Devrim Erbil Çağdaş Sanatlar Müzesi’ndeki serginin açılışına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Gürbüz, Balıkesir Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, sanatçının öğrencileri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Gürbüz, Nüzhet Kutluğ’un rahatsızlığı nedeniyle serginin açılışına katılamadığını belirterek, “Kentlerin sanatsal varlıkları kentlere değer katar. Biz büyükşehir belediyesi olarak sanata, yatırım yapmak istiyoruz, sanatçılar yetişsin istiyoruz. Değerli hocamızın bayrağını taşıyıp, dalgalandıracak sanatçılar yetişsin istiyoruz. Önümüzdeki dönemde her ilçemizde sanatsal ve kültürel etkinlikler yapıldığını, yatırımların oralarda hayat bulduğunu göreceksiniz" diye konuştu.

Suluboya, yağlıboya ve özgün baskıların yer aldığı sergi büyük beğeni topladı. Sergi, 9 Şubat tarihine kadar gezilebilecek.