25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Ödüllü Sızı

4. Anadolu Tiyatro Ödülleri’nde İBB Şehir Tiyatroları yapımı Sızı adlı oyun, Yılın En İyi Projesi seçildi. Geçen hafta Devlet Tiyatrosu Genel Müdürü olarak atanan Mustafa Kurt da Yılın Tiyatro Adamı oldu.

17 Ocak 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Ödüllü Sızı

Tiyatro Gazetesi’nce bu yıl 4’üncüsü düzenlenen “Anadolu Tiyatro Ödülleri” törenle sahiplerini buldu. Grand Pera Emek Sahnesi’nde gerçekleştirilen törende, yılın en etkili tiyatro eserleri ödüllendirildi. “Yılın Tiyatro Adamı Ödülü” geçen günlerde Devlet Tiyatroları Genel Müdürü  olarak atanan Mustafa Kurt’a, “Tüm Zamanlar Tiyatro Hareketi Ödülü” Orçun Masatçı’ya ve “Uluslararası Tiyatro Ödülü” ise Kosova Prizren’den   Nafiz Gürcüali Türk Tiyatrosu’na takdim edildi.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları prodüksiyonu olan “Sızı” adlı oyun, işlediği tema ve reji başarısı nedeniyle “Yılın En İyi Projesi” ödülünü aldı. İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı olan “Romeo ve Julıet” adlı oyun da “Yılın En İyi Prodüksiyonu Ödülü”ne layık görüldü. 

En iyi oyuncu ödülleri      

Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda oynadığı oyunlar nedeniyle “Yılın En iyi Kadın Oyuncusu” ödülünü Hasibe Aygül Özgür ve İBB Şehir Tiyatroları’nda “Karıncalar” adlı oyunda gösterdiği performans nedenle “Yılın En iyi Erkek Oyuncu” ödülünü ise Mert Turak aldı.      

Sızı, Türkiye’den Fransa’ya göç eden Osmanlı Ermenisi bir ailenin Fransız ırkçılardan gördüğü baskıyı anlatıyor.

TIR  TİYATROSUNA SORUMLULUK ÖDÜLÜ

“Tiyatro’da En İyi Sosyal Sorumluluk Çalışması Ödülü”, yaptıkları “Tır Tiyatrosu”yla en ücra köşelere gidip çocukları tiyatroyla buluşturan Kocaeli Büyük Şehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’na verildi.