18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Opera festivali bu akşam başlıyor

İstanbul Arkeoloji Müzesi bahçesi bu akşam bir kez daha ‘Saraydan Kız Kaçıırma Operası’na ev sahipliği yapacak.

13 Haziran 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Opera festivali bu akşam başlıyor

Devlet Opera ve Balesi’nin bu yıl 8’incsini düzenlediği Uluslararası İstanbul Opera Festivali bu akşamki gala gecesiyle başlıyor. Wolfgang Amadeus Mozart’ın Saraydan Kız Kaçırma Operası yarın ve ertesi gün de yine aynı mekanda sanatseverlerle buluşacak. İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) Müdürü ve Sanat Yönetmeni Suat Arıkan, İstanbul’da opera festivali düşüncesinin müthiş güzel ve insana heyecan veren bir proje olduğunu vurgulayarak, “Yaz aylarında İstanbul seyircisinin yanı sıra şehri ziyarete gelen yerli ve yabancı turiste de yönelik bir opera festivali, başından beri desteklediğim bir fikirdi” değerlendirmesi yaptı.  

Suat Arıkan, festivalin kültürel ve ekonomik anlamdaki katkılarına da değinerek, “Umuyorum ki bu festival gelecek yıllarda aynen Verona, Fransa ve İngiltere›deki örnekler gibi ya da Almanya›daki yaz müzik festivallerinde olduğu gibi, opera, müzik, konser turizmini de sağlayacak derecede bir seviyeye gelir” şeklinde konuştu.

PROGRAMDA NELER VAR?

İstanbul Opera Festivali kapsamında, Opera Yıldızları Konseri 17 Haziran’da Zorlu PSM’de gerçekleşecek. İtalyan besteci Giuseppe Verdi’nin bestelediği, “Macbeth”  20 Haziran’da, Wolfgang von Goethe’nin “Faust”u 23 Haziran’da yine aynı mekanda izleyiciyle buluşacak.